Zao čas – Epizoda 5: Ožiljci

Nakon dva masakra, nizale su mere, odluke i saopštenja. U finalnoj epizodi donosimo priču o tome kako je sistem reagovao na tragedije i kakav je bio odgovor društva na njih. Kakvo je bilo izveštavanje medija? Podignuta je optužnica protiv Kostinog oca i majke, ali i protiv Uroša Blažića iz Dubone. Da li su predložene kazne adekvatne? Da li je i ko, pružio ruku podrške porodicama ubijenih i kako se oni nose sa svime?

Zao čas – Epizoda 4: Kraj nastave

Nakon 3. maja, škole više nisu bile bezbedno mesto. U ovoj epizodi vraćamo se u Ribnikar pre ubistva i tražimo odgovore na pitanja kako funkcioniše školski sistem u Srbiji. Da li je neko u školi mogao da primeti da se Kosta priprema za nešto zlokobno? Da li su se škole promenile nakon ubistva? Čemu služe školski psiholog i pedagog? A donosimo i priču o čuvaru Draganu iz Ribnikara kojeg su sva deca volela.

Zao čas – Epizoda 3: Čaure

Nakon ubistva u Malom Orašju, Uroš Blažić se nije zaustavio. Svojoj krvavi pir nastavio je u obližnjoj Duboni, gde je ubio još troje mladih ljudi. Ali odakle Urošu Blažiću automatska puška, pištolj i bombe? Kako je znao da puca? Kako je sa druge strane Kosta iz Ribnikara znao da koristi oružje i kako je legalno sa ocem pucao u streljani? Donosimo priču o tome koliko nelegalnog oružja uopšte ima u Srbiji, a koliko legalnog i da li je adekvatna kontrola naoružanja.

Zao čas – Epizoda 2: Uranak

Dok je Srbija tugovala zbog ubistva u Ribnikaru, desila se nova tragedija. Dvadesetjednogodišnjak Uroš Blažić je iz automatske puške i pištolja pucao u mladiće i devojke u Malom Orašju. U ovoj epizodi pokušavamo da pronađemo vezu između ovog i masovnog ubistva u Ribnikaru, razgovaramo sa porodicama ubijenih i istražujemo koji su sve propusti sistema.

Zao čas – Epizoda 1: Treći maj

Treći maj bio je dan kada je sve stalo. Tog dana je jedan trinaestogodišnjak naoružan pištoljima i molotovljevim kokteilma ušao u školu Vladislav Ribnikar i ubio devet učenika i čuvara te škole. U ovoj epizodi, vratićemo se u dan koji je potresao čitavu zemlju i to iz ugla roditelja koji su tada izgubili decu i kojima se život zauvek promenio.

Zao čas – Najava

Podkast „Tragovi“ je prvi istraživački podkast serijal u Srbiji. U prvoj sezoni „Zao čas“ govorimo o masovnom ubistvu u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, kao i o masovnom ubistvu u Malom Orašju i Duboni koje se dogodilo samo dan kasnije. Istražujemo kako je došlo do toga, kakve su veze između ova dva ubistva, da li su mogla da budu sprečena, da li sistem nije zakazao ili ipak jeste, šta će biti sa ubicama i kako se sa gubicima danas nose porodice ubijenih, ali i mi kao nacija.

Zoov prirode

Ovo je priča o životinjama. I to ne o bilo kojim životinjama, već o onim kojima se nalaze u lokalnim zoo vrtovima u Srbiji. Donosimo vam priču i o ljudima koji se brinu o nima, ali i onima koji takve životinje leče i vraćaju u prirodu.

Tragovi u zgarištu

Bio je 12. januar 2018. godine. Tri sata ujutru. I tada je Milanu Jovanoviću, novinaru lokalnog portala Žig info i policajacu u penziji neko ubacio molotovljeve koktele u garažu. Donosimo vam pravu detektivsku priču jednog tužioca koji je pokušavao da razotkrije ko stoji iza ovog napada.

Jozef K. iz Šumadije

Šumadincu Slobodanu Simeunoviću se jednog dana život okrenuo naglavačke kada je optužen da je sa plavokosom ženom vozio kola po Golupcu bez dozvole i bez lične karte. Vrlo brzo je i pravosnažno osuđen. Međutim, Slobodan nikada nije bio u tim kolima, nije poznavao tu ženu, niti je ikada u životu bio na tom mestu gde ga je navodno zaustavila policija. Sada Slobodan traži pravdu tako što tuži policiju.

Kako je srednjoškolac pobedio sistem

Ovo je priča o borbi između Davida i Golijata. Jedan šesnaestogodišnjak je otkrio da učenicima srednjih škola smeštenim po beogradskim domovima, uprava naplaćuje knjižice za menzu koje bi trebalo da su besplatne. Ovaj tinejdžer se nije smirio dok nije raskrinkao aferu i pobedio u borbi protiv sistema.

Opasna magla

Bio je 25. decembar 2022. godine kada je nedaleko od Pirota voz koji je prevozio amonijak iskliznio iz šina. Iz jedne cisterne iscurio je opasan gas. Dvojica muškaraca su preminula, a veliki broj onih koje je prekrila opasna magla završili su u bolnici. Ovo je samo jedan od preko stotinu vozova koji su iskliznuli iz šina u poslednje tri godine.