Pristalice Srpske napredne stranke su na miting 26. maja dolazile autobusima, minibusevima, automobilima, pa čak i vozovima. CINS otkriva da su za prevoz korišćena i vozila u vlasništvu javnih institucija.

23. maj 2023.

Televizije Pink i Hepi su po izveštaju Regulatornog tela za elektronske medije (REM) imale dečji program u prva tri meseca ove godine. CINS otkriva šta je ovo telo označilo kao dečji program na televizijama.

19. maj 2023.

Zajedničko saopštenje NUNS-a i CINS-a

15. maj 2023.

Prekršajni sud u Požarevcu osudio je na minimalne novčane kazne bivše direktore Centra za kulturu u Kučevu zbog kojih je budžet oštećen za ukupno oko 39 miliona dinara. Postupak je pokrenut po prijavi budžetske inspekcije, a nakon pisanja CINS-a o spornim ugovorima koje je Centar za kulturu sklapao sa odbornicima SNS-a.

11. maj 2023.

Nakon masovnog ubistva u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je mere kako bi se sprečilo da se tako nešto ponovi. Jedna od njih je pooštravanje kazni za nepoštovanje obaveza medija, između ostalih i televizija. Ipak, dosadašnja praksa pokazuje da nije najveći problem u kaznama, nego u tome što se televizijama gleda kroz prste.

08. maj 2023.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije širi svoj tim i traži urednicu/ka za odnos sa zajednicom (ime pozicije na engleskom: Engagement editor).

20. apr 2023.

Stručna komisija Filološkog fakulteta u Beogradu ispitivaće da li je savetnica premijerke i nekadašnja direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan plagirala svoj doktorat, saznaje CINS.

24. mar 2023.

Ukoliko želite da naučite ili usavršite tehnike istraživačkog novinarstva, prijavite se na trening koji organizuju CINS i Transparentnost Srbija.

23. mar 2023.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije širi svoj tim i traži Menadžera/ku za komunikaciju (Community manager).