06. dec 2022.

Dragi čitaoče,CINS danas slavi 15. rođendan. Kakvo putovanje!Od ideje da budemo mesto na kom će se kolege i koleginice usavršavati, izrasli smo u ozbiljan istraživački medij koji pomera granice.Iza nas su divne, ali i teške godine.Godine u kojima smo se tražili, iznova i iznova, u kojima smo nagrađivani najvišim evropskim nagradama, ali i u kojima […]

28. nov 2022.

Agencija za sprečavanje korupcije podnela je izveštaj Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv bivšeg gradskog sekretara Nikole Kovačevića zbog sumnje da je prikrivao podatke o imovini i prihodima.

17. nov 2022.

Na papiru, građani mogu da vide koliko oni koji ih predstavljaju i raspolažu njihovim novcem, zarađuju i koliku imovinu imaju. U stvarnosti, to je samo deo onoga što prijavljuju Agenciji za sprečavanje korupcije.

20. okt 2022.

Više javno tužilaštvo u Beogradu odlučilo je da ne goni bivšeg gradskog sekretara Nikolu Kovačevića, kod kojeg je na aerodromu pronađena slika „Stražar“ i 15 i po hiljada evra. Objašnjenja koja je Kovačević dao da bi opravdao poreklo imovine, kontradiktorna su i ukazuju da je ju je prikrivao, otkriva CINS.

14. okt 2022.

Ukoliko želite da naučite ili usavršite tehnike istraživačkog novinarstva, prijavite se na trening koji organizuju CINS i Transparentnost Srbija.

29. sep 2022.

Od početka 2020. godine list Informer dobio je najmanje 18,3 miliona dinara javnog novca na konkursima za medijske projekte, i pored toga što konstantno krši novinarske standarde.

29. sep 2022.

Nakon što je CINS pisao da je Povereniku za informacije od javnog značaja za mesec dana stiglo preko 5.000 žalbi, skoro koliko cele prošle godine, i da je reč o mogućem novom načinu za izvlačenje novca iz budžeta, jedna od osoba koja je žalbe slala ih je povukla.

22. sep 2022.

Nakon pisanja CINS-a da je Pinkova izborna emisija u kojoj je Aleksandar Vučić izašao iz frižidera kršenje zakona, Regulatorno telo za elektronske medije (REM) podnelo je prekršajnu prijavu protiv te televizije.

19. sep 2022.

Na mesto glavnog i odgovornog urednika Centra za istraživačko novinarstvo Srbije imenovan je dugogodišnji novinar i urednik aktuelnog sadržaja na sajtu CINS-a, Vladimir Kostić.