01. sep 2023.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije navikao je čitaoce na kvalitetne istraživačke priče i kratke dokumentarne filmove, a za ovu jesen je u CINS-ovoj produkciji pripremljen potpuno novi format – prvi istraživački narativni podkast na ovim prostorima Glasna žica.

21. avg 2023.

Prošle godine je kroz Narodnu skupštinu, u dva saziva, prošlo više od 400 poslanika za čije je plate i troškove isplaćeno skoro 400 miliona dinara, pokazuje analiza CINS-a. Koliko je svako od poslanika „koštao“ u 2022. godini, pogledajte u nastavku.

14. avg 2023.

CINS traži koleginicu ili kolegu da se priključi našem marketing timu!

14. avg 2023.

Nakon nesreće u rudniku Soko, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu za privredni prestup protiv Javnog preduzeća Resavica, njenog sadašnjeg v.d. direktora Saše Spasića i nekadašnjeg v.d. direktora Marka Vukovića.

08. avg 2023.

Klisura reke Ribnice, u blizini Mionice, uskoro bi mogla biti pregrađena branom i delom potopljena. Brana bi trebalo da štiti ovaj kraj od poplava, ali preti da ugrozi razne zaštićene vrste životinja kao i da prisili ljude koji tu žive da se odatle isele.

18. jul 2023.

Zamenica javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Smiljka Stojanović odlučila je da bivši gradski sekretar Nikola Kovačević nije prikrio imovinu. Ipak, njen zaključak je zasnovan na pogrešnom tumačenju zakona, smatra Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbije.

18. jul 2023.

U julu 2021. godine carinici na beogradskom aerodromu zaplenili su sliku Stražar Paje Jovanovića od jednog putnika koji je, kako tvrde, nije prijavio. CINS-ovo otkriće da je reč o gradskom funkcioneru pokrenulo je niz događaja u prethodne dve godine.

18. jul 2023.

Otkako su carinici 2021. od tadašnjeg gradskog sekretara zaplenili sliku „Stražar“ priča se poput klupka odmotavala, ali su uprkos tome neka od ključnih pitanja do danas ostala bez odgovora.

14. jul 2023.

Pre nešto više od mesec dana, 29. maja ove godine, Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) objavio je tekst pod nazivom „Potraga za radioaktivnim zrnom ili kako je sve krenulo naopako“. U tekstu smo se bavili događajem koji je u javnosti doskora bio nepoznat. Naime, radioaktivni deo je izgubljen u polju kod Iđoša, a njegovo zračenje je moglo da dovede u opasnost stanovnike ovog mesta. Priča je građanima donela detalje onoga što je usledilo posle, odnosno kako su institucije reagovale.