U nedelju 2. juna građani širom Srbije biraće predstavnike u lokalnim parlamentima. Evo ko se i gde takmiči za glasove građana.

17. maj 2024.

Na ovogodišnjoj dodeli nagrada za istraživačko novinarstvo „Dejan Anastasijević“ novinari CINS-a nagrađeni su čak tri puta.

15. maj 2024.

Troje novinara CINS-a, Ivana Milosavljević, Teodora Ćurčić i Vladimir Kostić dobitnici su ovogodišnje nagrade za etičko novinarstvo (Ethical Journalism Awards).

30. apr 2024.

Pred ponovljene izbore za odbornike u Beogradu pogledajte kakve su, po opštinama, rezultate ostvarile liste koje su se kandidovale na prošlogodišnjim izborima.

25. apr 2024.

Ako mislite da dobro radite pod pritiskom, probajte ovo! Naša video igrica „Dobar, loš, korumpiran” smešta vas u fotelju gradskog menadžera ili menadžerke, između tri vatre koje čine zahtevna gradonačelnica, gramzivi biznismeni i institucije koje bi trebalo da kontrolišu vaš rad.

10. apr 2024.

Više javno tužilaštvo u Nišu odbacilo je krajem marta prigovor advokata porodica poginulih rudara u rudniku Soko, saznaje CINS. Time je ostala na snazi odluka Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu da za nesreću niko nije odgovoran.

29. mar 2024.

Više od godinu dana REM nije podnosio prijave protiv televizija zbog mogućeg kršenja Zakona o oglašavanju, čime im je omogućio da bez ikakvih posledica zarađuju milione evra. Predsednica Saveta ovog tela za CINS kaže da budemo bez brige jer sada rade redovno, a za taj prekid – nikom ništa.

21. mar 2024.

Nakon CINS-ovog teksta o tome kako su se koristila vozila državnih institucija za prevoz pristalica SNS-a na miting Srbija nade, podneta je i jedna krivična prijava koja još uvek čeka na rešavanje. Razlog – policija već devet meseci ne odgovara na zahtev tužilaštva.

14. mar 2024.

Nakon krivične prijave podnete protiv investitora male hidroelektrane Zvonce u selu Rakita, kod Pirota, Tužilaštvo je zatražilo veštačenje. Zavod za zaštitu prirode Srbije je za potrebe veštačenja izvršio analize na Rakitskoj reci i ustanovio da u jednom delu nekih zaštićenih vrsta više nema.