12. dec 2019.

Senat Univerziteta u Beogradu jednoglasno je poništio doktorat Siniše Malog, potvrdivši rešenje Odbora za profesionalu etiku.

30. nov 2019.

Od kako je Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) započeo projekat istraživanja problema u osnovnim školama kroz direktnu komunikaciju sa roditeljima i zaposlenima u školama, stigle su prijave iz više beogradskih opština koje sugerišu prirodu problema.

29. nov 2019.

Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine pokrenuo je proceduru za izbor tri nedostajuća člana Saveta REM-a. S obzirom da mandat sledeće godine ističe i sadašnjoj članici Oliveri Zekić, na Odboru je najavljeno pokretanje postupka i za to mesto.

28. nov 2019.

Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN, kaže za CINS da ne misli da je problem fotografija na naslovnoj strani, ali da izdavač ima pravo da je povuče. Većina urednika medija koje je kontaktirao CINS smatra da se radi o mešanju u uređivačku politiku ovog nedeljnika.

28. nov 2019.

Većina žena trpela je nasilje pre nego što je stradala. Među 285 žena koje su od 2010. do 2018. godine ubijene najviše je bilo supruga, ali i majki, baki i ćerki. Femicid ili ubistvo žena motivisano je mržnjom i osećajem nadmoći, a u Srbiji je to decenijski problem koji država ne uspeva da reši.

26. nov 2019.

I pored dve urgencije, MUP ne odgovara na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u vezi sa mogućim pranjem novca prilikom finansiranja predizbornih kampanja SNS-a, SPS-a i URS-a 2014. godine.

25. nov 2019.

Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine razgovaraće u sredu, 27. novembra o pokretanju procedure za izbor tri nedostajuća člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), navodi se na skupštinskom sajtu.

25. nov 2019.

Među poslednjim žrtvama starog sistema zaštite od porodičnog nasilja našla se porodica Lovrić. Smrt ispred Centra za socijalni rad potresla je javnost u julu 2017. godine, a nadležni su obećali da će utvrditi ko je napravio propuste. U međuvremenu su dve osobe smenjene, a šta se dogodilo i zbog čega CINS prikazuje u interaktivnoj animaciji.

21. nov 2019.

Etički odbor Univerziteta u Beogradu jednoglasno je na današnjoj sednici utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije, pozivajući se na član 22 Kodeksa profesionalne etike koji definiše plagijat.