Tim

Milica Šarić

glavna i odgovorna urednica

Milica se bavi istraživačkim novinarstvom i proverom činjenica (fektčekingom) od 2012. godine, a u oktobru 2018. postaje glavna i odgovorna urednica CINS-a. U 2017. godini proglašena je najboljom mladom istraživačkom novinarkom u Srbiji. Bila je deo istraživačkog tima koji je osvojio Evropsku novinarsku nagradu za istraživačko novinarstvo 2017. godine, za seriju članaka o neuspeloj borbi protiv korupcije u Srbiji, kao i Anthony Lewis nagradu za izuzetnost u izveštavanju o vladavini prava i mnoge druge. Više godina je kao fektčekerka sarađivala sa međunarodnom novinarskom mrežom OCCRP, a do danas je spoljna saradnica globalne fektčeking mreže IFCN.

Pročitaj više

Vladimir Kostić

urednik

Od početka 2020. Vladimir radi kao urednik bržih sadržaja na sajtu CINS-u, čime je obuhvaćen najveći deo vesti, analiza i drugih priča u rubrici AKTUELNO. Vladimir je prethodno osam godina radio u CINS-u kao novinar i zamenik urednika, nakon čega je nastavio da sarađuje sa CINS-om.

Zajedno sa kolegama, Vladimir je dobitnik EU nagrade za istraživačko novinarstvo 2019, više puta je nominovan a dva puta nagrađen nacionalnom nagradom za istraživačko novinarstvo koje dodeljuje NUNS, sa CINS timom je nagrađen Evropskom novinarskom nagradom za istraživačko novinarstvo u 2017, kao i Anthony Lewis nagradom za izuzetnost u izveštavanju o vladavini prava, Balkanskom Fact-Checking nagradom za Srbiju i drugim.

Pročitaj više

Dina Đorđević

novinarka

Dina je deo istraživačkog tima CINS-a od 2017. godine. Dve godine ranije je pohađala CINS-ovu školu istraživačkog novinarstva, na kojoj se pokazala kao najuspešnija polaznica.

Dina se najviše bavi ekološkim temama, a doprinosi multimedijalnoj produkciji CINS-a kroz kratke video snimke i infografike.

Dobitnica je nagrade „Marina Kovačev“, priznanja Novosadske novinarske škole za najbolju mladu novinarku u Srbiji u 2018. Dodeljeno joj je i specijalno priznanje za zasluge u okviru nagrada za istraživačko novinarstvo koje su 2019. dodelili NUNS i Američka ambasada, dok je 2018. bila finalista u ovoj kategoriji. Dina je deo CINS tima koji je 2017. osvojio nagradu „Dušan Bogavac” za etiku i hrabrost.

Pročitaj više

Stefan Marković

novinar

Stefan Marković se pridružio istraživačkom timu CINS-a februara 2020. godine. Kao istraživački novinar Stefan je prethodno radio u Južnim vestima, a za svoj rad je više puta nominovan za nacionalnu nagradu za istraživačko novinarstvo. Poseduje sertifikat Transparency International School on Integrity. Stefan je kolekcionar stripova, ljubitelj teatra, filmske i kafanske umetnosti. Ne čuva životinje, što je nadomestio čuvanjem deteta.

 

Pročitaj više

Teodora Ćurčić

novinarka i marketing menadžerka

Teodora se pridružila timu u 2018, nakon što se pokazala kao najuspešnija polaznica CINS-ovog treninga za istraživačke novinare. Učestvovala je u izradi baze podataka o gotovo 2.800 postupaka koje je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula protiv javnih funkcionera u Srbiji. Teodora je bila uključena u kompletan proces: prikupljanje, analiziranje i vizualizaciju podataka. Ova baza je 2018. godine bila u užem krugu za GEN Data Journalism nagradu u kategoriji otvorenih podataka.

Pročitaj više

Nikolija Čodanović

novinarka

Nikolija je stažistkinja CINS-a od jula 2019. godine. Sa istraživačkim novinarstvom se prvi put susrela u okviru škole novinarstva koju je organizovao Centar za antiautoritarne studije, a na kojoj su treneri bili i novinari CINS-a.

Nikolija je studentkinja na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a pre diplomiranja je objavila svoju prvu istraživačku priču.

Pročitaj više

Jovana Tomić

novinarka

Jovana Tomić od početka 2020. godine za CINS prati aktuelna dešavanja. Pre dolaska u CINS, dve godine je sticala iskustvo u internet redakciji dnevnog lista Danas.

Bila je polaznica CINS-ove škole za istraživačko novinarstvo 2018. godine, nakon koje je učestvovala u izradi baze podataka o gotovo 2.800 postupaka koje je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula protiv javnih funkcionera u Srbiji. Ova baza je 2018. godine bila u užem krugu za GEN Data Journalism nagradu u kategoriji otvorenih podataka.

Pročitaj više

Branko Čečen

direktor

Pročitaj više

Nevena Ršumović

projekt menadžerka

Marko Lazić

finansijski menadžer