Tim

Milica Šarić

direktorka

Milica se bavi istraživačkim novinarstvom i proverom činjenica (fektčekingom) od 2012. godine, a od oktobra 2018. do avgusta 2022. je bila glavna i odgovorna urednica CINS-a. Od avgusta 2022. se nalazi na mestu upraviteljke (direktorke) Fondacije koja izdaje CINS. U 2017. godini dobila je EU nagradu za najbolju mladu istraživačku novinarku u Srbiji. Deo je istraživačkog tima koji je iste godine osvojio Evropsku novinarsku nagradu za istraživačko novinarstvo za seriju članaka o neuspeloj borbi protiv korupcije u Srbiji, kao i nagrade Anthony Lewis za izuzetnost u izveštavanju o vladavini prava i Dušan Bogavac za etiku i hrabrost. Kao fektčekerka sarađivala je sa međunarodnom novinarskom mrežom OCCRP, a radi i kao saradnica Poynter-ove IFCN mreže. Deo je savetodavnog odbora (Advisory Board) organizacije Journalismfund Europe.

Pročitaj više

Vladimir Kostić

glavni i odgovorni urednik

Kao glavni i odgovorni urednik, Vladimir vodi redakciju CINS-a od avgusta 2022. godine. Prethodno je, od 2020. godine, bio urednik „bržih sadržaja“ na sajtu CINS-u, čime je obuhvaćen najveći deo vesti, analiza i drugih priča u rubrici AKTUELNO. Pre toga je osam godina bio novinar i zamenik urednika u CINS-u, nakon čega je nastavio da piše za CINS. Zajedno sa kolegama, Vladimir je dobitnik EU nagrade za istraživačko novinarstvo 2019, više puta je nominovan a dva puta nagrađen nacionalnom nagradom za istraživačko novinarstvo koje dodeljuje NUNS, sa CINS timom je nagrađen Evropskom novinarskom nagradom za istraživačko novinarstvo u 2017, kao i Anthony Lewis nagradom za izuzetnost u izveštavanju o vladavini prava, Balkanskom Fact-Checking nagradom za Srbiju i drugim.

Pročitaj više

Dina Đorđević

novinarka

Dina je postala deo istraživačkog tima CINS-a sredinom 2017. godine, nakon uspešno završene škole istraživačkog novinarstva. Od 2015. do prelaska u CINS radila je kao novinarka vazduhoplovnog portala Tango Six. Karijeru je počela kao televizijski novinar u PG „Mreža“ 2014. Danas se najviše bavi ekološkim i vazduhoplovnim temama, kao i energetikom. Ima iskustva u radu na pričama sa prekograničnom tematikom 2020. pisala je o problemima sa obnovljivim izvorima energije na Balkanu u okviru Stipendije za novinarsku izuzetnost koju dodeljuje BIRN. Doprinosi multimedijalnoj produkciji CINS-a kroz video produkciju i infografike. U 2019. dodeljeno joj je više domaćih i međunarodnih nagrada

Pročitaj više

Stefan Marković

novinar

Stefan Marković se pridružio istraživačkom timu CINS-a februara 2020. godine. Kao istraživački novinar Stefan je prethodno radio u Južnim vestima, a za svoj rad je više puta nominovan za nacionalnu nagradu za istraživačko novinarstvo. Poseduje sertifikat Transparency International School on Integrity. Osim na brojnim pričama, u CINS-u je radio na izradi velike baze podataka o troškovima narodnih poslanika. Kao novinar je učestvovao i u prekograničnom projektu, na pričama o donacijama Mađarske vlade karpatskoj regiji. Stefan je kolekcionar stripova, ljubitelj teatra, književnosti, filmske i kafanske umetnosti.

Pročitaj više

Teodora Ćurčić

novinarka i specijalista za multimediju

Teodora se pridružila timu u 2018, nakon CINS-ovog treninga za istraživačke novinare. Bila je deo tima koji je izradio bazu o gotovo 2.800 postupaka koje je Agencija za sprečavanje korupcije pokrenula protiv javnih funkcionera u Srbiji. Baza je 2019. bila u užem krugu za GEN Data Journalism nagradu u kategoriji otvorenih podataka, a predstavlja i prvi primer otvorenih podataka koje su novinari u Srbiji učinili dostupnim u obliku „open source“ koda. Teodora je vodila tim CINS-a tokom izrade baze podataka „Koliko košta poslanik” i „Stranačka kasa”.

Pročitaj više

Jovana Tomić

novinarka

Jovana Tomić od početka 2020. godine za CINS prati aktuelna dešavanja. Pre dolaska u CINS, dve godine je sticala iskustvo u internet redakciji dnevnog lista Danas. Bila je polaznica CINS-ove škole za istraživačko novinarstvo 2018. godine, nakon koje je učestvovala u izradi baze podataka o gotovo 2.800 postupaka koje je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula protiv javnih funkcionera u Srbiji. Ova baza je 2018. godine bila u užem krugu za GEN Data Journalism nagradu u kategoriji otvorenih podataka. Jovana je dobitnica nagrade „Marina Kovačev” za najbolju mladu novinarku u 2020. godini.

Pročitaj više

Ivana Milosavljević

novinarka i menadžerka za promociju i angažman publike

Ivana je apsolventkinja novinarstva na Fakultetu političkih nauka, a u CINS-u stažira od 2022. godine. Tokom studija se usavršavala na Univerzitetu Tenesi u polju mobilnog i digitalnog novinarstva. Pre dolaska u CINS radila je kao izvršna urednica na portalu Talas i kao menadžerka digitalnih medija u Centru za društveni dijalog i regionalne inicijative. Pohađala je brojne treninge istraživačkog novinarstva sa posebnim fokusom na korupciju i zloupotrebu javnih finansija.

Pročitaj više

Marko Lazić

finansijski menadžer