Milica Šarić

urednica

Milica se bavi istraživačkim novinarstvom i proverom činjenica (fektčekingom) od 2012. godine, a u 2018. postaje urednica CINS-a. U 2017. godini proglašena je najboljom mladom istraživačkom novinarkom u Srbiji. Bila je deo istraživačkog tima koji je osvojio Evropsku novinarsku nagradu za istraživačko novinarstvo 2017. godine, za seriju članaka o neuspeloj borbi protiv korupcije u Srbiji, kao i Anthony Lewis nagradu za izuzetnost u izveštavanju o vladavini prava.

Pročitaj više

Anđela Milivojević

novinarka

Anđela od 2011. godine piše o korupciji i kriminalu u Srbiji i na Balkanu. Specijalizovala se za slanje zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, istraživanje online baza podataka, analizu podataka kao i kreiranje vizualizacija i infografika. 

Tokom 2018. godine bila je glavni istraživač i koordinator projekta izrade baze podataka o postupcima protiv javnih funkcionera, koja je u 2018. bila u užem krugu za nagradu koju dodeljuje Globalna mreža urednika.

Pročitaj više

Dina Đorđević

novinarka

Dina je deo CINS tima od 2017, nakon što je dve godine ranije pohađala CINS-ovu školu istraživačkog novinarstva, na kojoj se pokazala kao najuspešnija polaznica.

Dina se najviše bavi ekološkim temama, a doprinosi multimedijalnoj produkciji CINS-a kroz kratke video snimke i infografike. 

Dobitnica je nagrade „Marina Kovačev“, priznanja Novosadske novinarske škola za najbolju mladu novinarku u Srbiji u 2018. godini.

Pročitaj više

Vladimir Kostić

novinar saradnik

Vladimir je radio osam godina u CINS-u kao novinar i zamenik urednika, a danas je slobodni novinar koji sarađuje sa više medijskih organizacija.

Zajedno sa kolegama, Vladimir je dobitnik dve nagrade za istraživačko novinarstvo koje dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije, Evropske novinarske nagrade za istraživačko novinarstvo 2017. za seriju članaka o neuspeloj borbi protiv korupcije u Srbiji, Anthony Lewis nagrade za izuzetnost u izveštavanju o vladavini prava, kao i Balkanske Fact-Checking nagrade za Srbiju.

Pročitaj više

Teodora Ćurčić

novinarka i marketing menadžerka

Teodora se pridružila timu u 2018, nakon što se pokazala kao najuspešnija polaznica CINS-ovog treninga za istraživačke novinare. Učestvovala je u izradi baze podataka o gotovo 2.800 postupaka koje je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula protiv javnih funkcionera u Srbiji. Teodora je bila uključena u kompletan proces: prikupljanje, analiziranje i vizualizaciju podataka. Ova baza je 2018. godine bila u užem krugu za GEN Data Journalism nagradu u kategoriji otvorenih podataka.

Pročitaj više

Nikolija Čodanović

novinarka stažistkinja

Nikolija je stažistkinja CINS-a od jula 2019. godine. Sa istraživačkim novinarstvom se prvi put susrela u okviru škole novinarstva koju je organizovao Centar za antiautoritarne studije, a na kojoj su treneri bili i novinari CINS-a.

Nikolija je studentkinja na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a pre diplomiranja je objavila svoju prvu istraživačku priču.

Pročitaj više

Branko Čečen

direktor

Pročitaj više

Nevena Ršumović

projekt menadžerka

Marko Lazić

finansijski menadžer