Tim

Milica Šarić

glavna i odgovorna urednica

Milica se bavi istraživačkim novinarstvom i proverom činjenica (fektčekingom) od 2012. godine, a od oktobra 2018. je glavna i odgovorna urednica CINS-a. U 2017. godini dobila je EU nagradu za najbolju mladu istraživačku novinarku u Srbiji. Deo je istraživačkog tima koji je iste godine osvojio Evropsku novinarsku nagradu za istraživačko novinarstvo za seriju članaka o neuspeloj borbi protiv korupcije u Srbiji, kao i nagrade Anthony Lewis za izuzetnost u izveštavanju o vladavini prava i Dušan Bogavac za etiku i hrabrost. Kao fektčekerka sarađivala je sa međunarodnom novinarskom mrežom OCCRP, a radi i kao saradnica Poynter-ove IFCN mreže.

Pročitaj više

Vladimir Kostić

urednik

Od početka 2020. Vladimir radi kao urednik bržih sadržaja na sajtu CINS-u, čime je obuhvaćen najveći deo vesti, analiza i drugih priča u rubrici AKTUELNO. Vladimir je prethodno osam godina radio u CINS-u kao novinar i zamenik urednika, nakon čega je nastavio da sarađuje sa CINS-om. Zajedno sa kolegama, Vladimir je dobitnik EU nagrade za istraživačko novinarstvo 2019, više puta je nominovan a dva puta nagrađen nacionalnom nagradom za istraživačko novinarstvo koje dodeljuje NUNS, sa CINS timom je nagrađen Evropskom novinarskom nagradom za istraživačko novinarstvo u 2017, kao i Anthony Lewis nagradom za izuzetnost u izveštavanju o vladavini prava, Balkanskom Fact-Checking nagradom za Srbiju i drugim.

Pročitaj više

Dina Đorđević

novinarka

Dina je postala deo istraživačkog tima CINS-a sredinom 2017. godine, nakon uspešno završene škole istraživačkog novinarstva. Od 2015. do prelaska u CINS radila je kao novinarka vazduhoplovnog portala Tango Six. Karijeru je počela kao televizijski novinar u PG „Mreža“ 2014. Danas se najviše bavi ekološkim i vazduhoplovnim temama, kao i energetikom. Ima iskustva u radu na pričama sa prekograničnom tematikom 2020. pisala je o problemima sa obnovljivim izvorima energije na Balkanu u okviru Stipendije za novinarsku izuzetnost koju dodeljuje BIRN. Doprinosi multimedijalnoj produkciji CINS-a kroz video produkciju i infografike. U 2019. dodeljeno joj je više domaćih i međunarodnih nagrada za istraživačke priče u vezi sa malim hidroelektranama u Srbiji na kojima je radila zajedno sa kolegom

Pročitaj više

Stefan Marković

novinar

Stefan Marković se pridružio istraživačkom timu CINS-a februara 2020. godine. Kao istraživački novinar Stefan je prethodno radio u Južnim vestima, a za svoj rad je više puta nominovan za nacionalnu nagradu za istraživačko novinarstvo. Poseduje sertifikat Transparency International School on Integrity. Osim na brojnim pričama, u CINS-u je radio na izradi velike baze podataka o troškovima narodnih poslanika. Kao novinar je učestvovao i u prekograničnom projektu, na pričama o donacijama Mađarske vlade karpatskoj regiji. Stefan je kolekcionar stripova, ljubitelj teatra, književnosti, filmske i kafanske umetnosti. Ne čuva životinje, što je nadomestio čuvanjem dece.

Pročitaj više

Teodora Ćurčić

novinarka i specijalista za multimediju

Teodora se pridružila timu u 2018, nakon CINS-ovog treninga za istraživačke novinare. Bila je deo tima koji je izradio bazu o gotovo 2.800 postupaka koje je Agencija za sprečavanje korupcije pokrenula protiv javnih funkcionera u Srbiji. Baza je 2019. bila u užem krugu za GEN Data Journalism nagradu u kategoriji otvorenih podataka, a predstavlja i prvi primer otvorenih podataka koje su novinari u Srbiji učinili dostupnim u obliku „open source“ koda. Teodora je vodila tim CINS-a tokom izrade baze podataka „Koliko košta poslanik” – baze troškova 402 narodna poslanika koji su od 2016. do 2020. godine prodefilovali kroz skupštinsku salu. Nastavila je da prati ovu i druge teme kao deo CINS-ovog istraživačkog tima, a prethodno se uspešno oprobala i u digitalnom marketingu. 

Pročitaj više

Jovana Tomić

novinarka

Jovana Tomić od početka 2020. godine za CINS prati aktuelna dešavanja. Pre dolaska u CINS, dve godine je sticala iskustvo u internet redakciji dnevnog lista Danas. Bila je polaznica CINS-ove škole za istraživačko novinarstvo 2018. godine, nakon koje je učestvovala u izradi baze podataka o gotovo 2.800 postupaka koje je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula protiv javnih funkcionera u Srbiji. Ova baza je 2018. godine bila u užem krugu za GEN Data Journalism nagradu u kategoriji otvorenih podataka. Jovana je dobitnica nagrade „Marina Kovačev” za najbolju mladu novinarku u 2020. godini.

Pročitaj više

Jelena Glišić

menadžerka za promociju i angažman publike

Jelena je veliki zaljubljenik u podatke, analizu podataka i društvene mreže. Diplomirala je međunarodne studije na Fakultetu političkih nauka. Tokom studija bila je angažovana u civilnom sektoru, kao i Centru za promociju nauke. Radila je u Programu za razvoj Ujedinjenih nacija dve i po godine da bi se u julu 2021. pridružila CINS timu 🙂 Najmlađa je dobitnica nagrade Fondacije Lundbek: „Učenje u 21. veku“.

Pročitaj više

Branko Čečen

direktor

Pročitaj više

Nevena Ršumović

Projekt menadžerka

Marko Lazić

finansijski menadžer