Postavljanja advokata po službenoj dužnosti u Beogradu

12. okt 2016.

Baza podataka sadrži informacije o 1.617 advokata po službenoj dužnosti, koje su CINS-u dostavili beogradska policija i sudovi, za period od početka 2012. do kraja 2015. godine. Branioce imenuju i osnovna tužilaštva, ali uglavnom ne vode odvojenu evidenciju o službenim odbranama pa njihovi odgovori nisu uvršteni u bazu. Viši sud je dostavio podatke o postavljanjima za 2014. i 2015. godinu, ali ne i pojedinačne zarade advokata.

Podaci o postavljenim advokatima u policijskoj stanici Obrenovac obuhvataju samo 2015. godinu, jer su ranija dokumenta uništena u poplavama. Osnovni sudovi u Lazarevcu, Mladenovcu i Obrenovcu podatke imaju od 2014. godine jer su tada počeli sa radom.

Pored imena nekih od advokata nisu navedene zarade pošto novac dobijaju tek po okončanju svog angažmana. Petoro advokata tokom četiri godine nisu angažovani za službene odbrane, ali su im isplaćivane zarade od pre 2012. godine, pa su uvršteni u bazu.

Autor: Milica Šarić, Centar za istraživačko novinarstvo Srbije
 
Napomena: Odabirom institucije, prikazuju se samo advokati koje je ta institucija postavila. Klikom na znak  pojavljuje se više informacija o angažovanjima svakog advokata. Klikom na znakove  advokati se mogu poređati po imenu i prezimenu, broju postavljanja i zaradi.

 

 

 

Ime i prezime Institucija Broj postavljanja Ukupna zarada (RSD)
Učitavanje podataka...