Teme

Proklamovani san svake vlasti da se izbori sa korupcijom doveo je u zabludu glasače više puta. CINS je kroz istraživanja dokazao da korupcija najčešće dolazi - upravo odozgo.
Zbog novonastalog problema sa korona virusom u Srbiji, CINS će tokom 2020. godine objavljivati istraživačke i aktuelne tekstove u vezi sa ovim problemom. Pratite nas svaki dan - objavljivaćemo relevantne i proverene informacije koji drugi nemaju, a koje su važne za vas!
Često zanemarena, ekologija otkriva neka od najzanimljivijih imena srpske političke scene. Borba za lični interes deli ljude na one koji žele da zaštite prirodu i odbrane svoju budućnost i one koji u tome vide profit. CINS se našao između dve grupe gde je zabeležio odlične priče.
Daljinsko grejanje i loženje uglja - bilo u kućnim uslovima ili termoelektranama - sinonimi su za energetiku u Srbiji. Komplikovani tenderi, strani krediti i međunarodni sporazumi često su na liniji odbrane investicija od javnog interesa.
Prevare, razbojništva, ubistva i druga krivična dela - od Srbije do Paname. Najneverovatnije priče dolaze upravo od počinilaca, ali i onih koji su nedužni.
Medijska scena u Srbiji već dugo predstavlja sliku društvu. Izdvajanje državnog novca za prorežimske medije i represija nezavisnih medija predstavlja sve težu realnost sa kojom se društvo treba izboriti.
Istraživačko novinarstvo se uči u redakciji, ne na fakultetu. Zavirite u naša iskustva i znanja koja rado delimo sa vama - u našoj maloj školi ili priručniku koji smo objavili. Za sva pitanja i nedoumice uvek nas možete kontaktirati.
Koji su najveći problemi u obrazovanju u Srbiji, da li ima dovoljno zainteresovanih i hrabrih da se izbore sa lažnim diplomama i niskim vrednostima. CINS je otkrio plagiran doktorat jedne guvernerke, prvi izašao sa informacijama o nekim drugim i planira širenje na druge, ugroženije grupe đaka.
Privatno obezbeđenje, navijači i sport pod jednim krovom. Ljubav prema klubu, ali i preterano nasilje, neodslužene kazne i visoka politika.
Da li je pravosudni sistem Srbije skrenuo sa puta? Koliko je slučajeva zastrašivanja i neslobode prisutno u sistemu? Čitajte od onih koji su višestruko nagrađivani za ovakva otkrića.
Kriminal nastao otuđenjem duha, tela i ubrizgavanjem straha. Nizom intervjua i istraživačkih tekstova nastojimo da pokažemo ono na šta je "bolje zažmuriti".