SNS, SPS i DS: Za sedam godina građani strankama donirali oko 1,5 milijardi dinara

Građani, među kojima i partijski funkcioneri, su strankama nekadašnje i aktuelne vlasti - Demokratskoj stranci, Socijalističkoj partiji Srbije i Srpskoj…
23. maj 2020.

Pretnja smrću koju je zaposlena u školi Đuro Strugar prijavila još krajem 2018. i dalje je bez epiloga. Kako CINS saznaje, u tužilaštvu ne znaju šta se dogodilo sa njenom prijavom, republičke institucije odrekle su se odgovornosti, a gradska inspekcija je odložila odluku jer je u toku suđenje po privatnoj tužbi. Pojedini zaposleni u ovoj školi veruju da se već dugo nad kolektivom vrši pritisak zbog članstva u sindikatu. Pravnik Mario Reljanović ocenjuje da je zapravo reč o diskriminaciji – jednom od najčešćih problema koji su ljudi prijavljivali Povereniku za zaštitu ravnopravnosti u poslednjih 10 godina.


20. maj 2020.

Udruženje „Savez Srba iz regiona“ poslanika SNS Miodraga Linte je od 2016. dobilo najmanje 20,4 miliona dinara na medijskim i drugim konkursima. Novac se najčešće koristi za izdavanje lista Srpsko kolo koji se bavi temama značajnim za prognane i izbegle kao i Srbe iz regiona, a koji zapravo prati i promoviše aktivnosti samog Linte i funkcionera onih opština koje mu dodeljuju novac na konkursima.