19. jun 2020.

Milioni poslanicima za gorivo „na reč“

Narodni poslanici koji svojim kolima dolaze u prestonicu na zasedanja parlamenta novac utrošen na gorivo ne pravdaju računima već samo…
18. jun 2020.

Nekadašnji načelnik policije u Senti Dragan Todorović bio je pod istragom zbog propusta koji su prethodili masakru u selu Martonoš 2015. godine, a sada je prvi na listi SNS-a za predstojeće lokalne izbore. Kako se navodi u dokumentaciji koju je prikupio CINS, Todorović nije postupio u skladu sa procedurama po prijavama nasilja Rože Šefer i nije oduzeo oružje njenom bivšem suprugu koji je nakon toga ubio Rožu i još pet osoba. Todorović je proglašen odgovornim u disciplinskom postupku, ali je krivična prijava protiv njega odbačena.


15. jun 2020.

Za plate i troškove poslanika Narodne skupštine za četiri godine isplaćeno je 1,4 milijarde dinara, odnosno 1,9 milijardi sa porezom, pokazuje istraživanje CINS-a. Poslanici su, između ostalog, novac dobijali za plate, gorivo, službena putovanja, iznajmljivanje stanova i hotela. Za neke od neaktivnijih poslanika na skupštinskim sednicama isplaćeno je najviše para.