26. feb 2021.

Orban „kupuje“ uticaj u Srbiji preko vojvođanskih medija

Oko 12 miliona evra su građani Mađarske platili rad mađarskih medija u Srbiji od 2011. do kraja 2019. Istraživanje CINS-a…
26. feb 2021.

Sportska akademija, skupa ograda za fudbalski teren u crkvenoj porti, obnova i rad crkvi čiji sveštenici pozivaju da se glasa za Fides, partiju mađarskog premijera Viktora Orbana, samo su neke od donacija mađarske Vlade u Srbiji od 2011. do 2020. godine. Ulaganje više od 70 miliona evra sagovornici CINS-a vide kao Orbanov pokušaj širenja uticaja na ovim prostorima.


18. jan 2021.

Prema poslednjim podacima zavoda za javno zdravlje, toaleti ili lavaboi za pranje ruku ne postoje ili ne rade u najmanje 87 osnovnoškolskih objekata u Srbiji, a istraživanje CINS-a pokazuje da taj broj raste. U velikoj anketi CINS-a proveravali smo da li u OŠ ima sapuna i ubrusa pa je skoro trećina učenika i roditelja odgovorilo da nema ili ih nema dovoljno. Tamo gde je higijena u toaletima loša postoji rizik od prenošenja infekcija, smatraju lekari, a ako deca nemaju ili izbegavaju toalet mogu se javiti i psihološki problemi.