15. okt 2020.

Dok građani udišu loš vazduh, rešenja za zagađenje ne daju rezultate

Kako bi obezbedili bolji kvalitet vazduha, opštine i gradovi u kojima je zagađenje previsoko u obavezi su da usvoje plan…
30. sep 2020.

Navodi da je Dragan Todorović, bivši prvi čovek policije u Senti, pritiskao svoje kolege kako bi sprečio oduzimanje i vratio oružje Radetu Šeferu, nisu ispitivani tokom istrage protiv njega, pokazuje dokumentacija do koje je došao CINS. Istraga je protiv Todorovića vođena zbog propusta koji su prethodili masakru u kojem je Šefer 2015. godine ubio šest osoba u bačkim selima Martonoš i Orom. O pritiscima tužilaštvo nije ispitalo ni Zlatka Božovića, bivšeg komandira ove policijske stanice, koji sada prvi put u javnosti o tome govori za CINS.


15. sep 2020.

Beogradska budžetska inspekcija je od 2017. godine do danas kontrolisala devet osnovnih škola i u svakoj našla ozbiljne probleme. Zbog raznih malverzacija škole moraju da plate najmanje 7,4 miliona dinara, a nezakonito su potrošile i mnogo više, pokazuje istraživanje CINS-a. Neki direktori i računovođe prekršajno su kažnjeni, dok pojedini direktori godinama izbegavaju sud.