Nezavisna podrška za odgovorno novinarstvo

Centar za istraživačko novinarstvo u Srbiji (CINS), iz Beograda, jedinstvena je organizacija u Srbiji, koja se bavi istraživačkim novinarstvom s ciljem da pruži proverene i istinite informacije, bazirane na činjenicama i dokazima koji će građanima pomoći da bolje razumeju događaje u zemlji i regionu.

Istraživačkim radom, dokumentima, više puta proverenim činjenicama koje iznosi u tekstovima, CINS je postao relevantan izvor informacija za sve koji žele da nešto više saznaju o korupciji i organizovanom kriminalu kao jednim od najvećih problema u Srbiji, zbog čega su u fokusu naših istraživanja. Pored toga, radimo i na istraživačkim projektima i pričama koje obuhvataju sve društvene sfere: korupciju i borbu protiv korupcije, vladavinu prava, politiku, transparentnost i odgovornost funkcionera, energetiku, ekologiju, obrazovanje, sport, zdravstvo, zapošljavanje, šverc droge i cigareta, falsifikovanje lekova i dokumenata, finansijske i druge prevare.

Potrebna nam je podrška da bismo nastavili sa takvim istraživanjima. Vaš doprinos će direktno pomoći radu CINS-a i našem cilju: da se izborimo sa kriminalom i korupcijom, posebno u državnom vrhu i finansijskoj eliti. Da se borimo za istinu, da živimo u pravednijem društvu.

CINS je već izgradio ugled beskompromisnog istraživačkog centra, koji nezavisno odlučuje o svojim istraživanjima. Ne prihvatamo bilo kakav eventualni uslov o izboru tema i uređivačkoj politici od strane donatora. Oslanjamo se na donatore koji ne pokušavaju da uslovljavaju naša istraživanja i na – vas, koji imate iste ciljeve kao i mi.

Hvala vam!

(NAPOMENAGarantujemo anonimnost donatorima koji to žele.)

 

Uputstvo za jednokratne i mesečne donacije putem našeg sajta: OVDE.

 

Uputstvo za uplate putem uplatnice ili e-banking-a, iz Srbije:

Podaci za popunjavanje uplatnice su:
• Svrha uplate – Donacija;
• Primalac – CINS Fondacija, Bulevar despota Stefana 22, 11000 Beograd;
• Broj dinarskog računa: 265-1610310003444-68;

Na opštoj uplatnici treba ostaviti ime, prezime i tačnu adresu.


Uputstvo za uplate putem uplatnice ili e-banking-a, iz inostranstva:

• Svrha uplate – Donacija;
• Primalac – CINS Fondacija, Bulevar despota Stefana 22/8 (II sprat), 11000 Beograd;
• SWIFT: RZBSRSBG
• Broj računa za plaćanje u EUR: IBAN RS35265100000012052204

CINS Fondacija, Bulevar despota Stefana 22/8 (II sprat) Beograd, Republika Srbija
• Banka: RAIFFEISEN BANKA AD, Beograd, Srbija

Troškove bankarske provizije snosi uplatilac.

Na potvrdi o uplati treba ostaviti ime, prezime i tačnu adresu (ulica, grad, država)


U slučaju eventualnih problema kontaktirati Centar za istraživačko novinarstvo Srbije putem imejla: office@cins.rs ili telefona + +381 62 1039472.