AktuelnoDoktorati

Siniši Malom i zvanično poništen doktorat

12. dec 2019.
Sednica Senata Univerziteta u Beogradu; foto: CINS
Senat Univerziteta u Beogradu jednoglasno je poništio doktorat Siniše Malog, potvrdivši rešenje Odbora za profesionalu etiku.

„Poništava se diploma o stečenom naučnom zvanju doktora nauka koju je Siniša Mali stekao odbranom doktorske disertacije pod nazivom „Kreiranje vrednosti kroz proces restruktuiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i ostvarni rezultati u Srbiji” na Fakultetu organizacionih nauka 2013. godine”.

Ovako glasi početak odluke koju je usvojio Sentat Univerziteta na današnjoj sednici.

Nakon pet godina sporni doktorat trenutnog ministra finansija našao se na sedmoj tački dnevnog reda sednice Senata kada je i zvanično proglašen plagijatom.

Rektorka Ivanka Popović je po otvaranju ove tačke pozvala Senat da realizuje rešenje Odbora za profesionalnu etiku.

„Odbor je odradio svoj posao, sada je red i da Senat uradi svoj”, izjavila je rektorka Popović.

Nakon jednoglasne potvrde rešenja Odbora, odluka Senata je konačna i protiv nje stranka može pokrenuti upravni spor pred nadležnim sudom.

Podsetimo da je Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu 21. novembra preinačio odluku Nastavno – naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka kojom je predloženo da se Malom izrekne mera javne osude, a zatim je utvrdio neakademsko ponašanje pri izradi doktorske disertacije, kako je tada navedeno u saopštenju „jer je u delu disertacije doslovno preuzimao tekstove odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja imena tih autora.“

Ovakvo rešenje je zatim Odbor prosledio Senatu Univerziteta koji ju je danas potvrdio.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
4 Komentara
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nenad Trifunović
Nenad Trifunović
13 dec 2019 12:23

Konačno da se jedna ugledna institucija Srbije uspešno suprostavi Vučićevoj bahatoj mafijaškoj vlasti, što daje nadu da za Srbiju ima nade da se otrgne iz ralja obaveštajnih zapadnih slużbi i njihove kvislinške vlasti. Nadajmo se da je ovo samo početak urušavanja piramide ološa koja tiraniše Srbiju.

Laka
Laka
13 dec 2019 18:51

Znaci Sinisa je prevarant

Coyote Nervosius
Coyote Nervosius
30 jun 2020 17:25

Nemaju pojma …. zahtevam da sve doktorske,magistarske i svršene studentske radove izvrše reviziju …. inače su delovali politički … usmereno protiv određene osobe, a ne kao mehanizam.

Ljiljana Biocina
Ljiljana Biocina
01 jul 2020 18:28

AKO JE NA OSNOVU TE TITULE IMAO I MATERIJALNU KORIST , TREBA VRATITI IZNOS SA ODGOVARAJUCOM KAMATOM.

Tagovi

Povezano