MultimedijaVideoMini hidroelektrane

Protesti protiv izgradnje MHE u Srbiji

29. avg 2019.
Novinari Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) godinama su beležili po srpskim selima proteste protiv izgradnje malih hidroelektrana, koji su početkom 2019. godine kulminirali najvećim ekološkim demonstracijama u Beogradu

Desimir Stojanov, predsednik Mesne zajednice Rakita na jugoistoku Srbije, stajao je krajem maja na potpornom zidu Rakitske reke i pretio da će da skoči. Na radikalan čin ga je naterao dolazak policajaca, sa namerom da ga uhapse zbog ometanja radova na izgradnji male hidroelektrane.

Srpska javnost je Stojanova, poznatijeg kao Desko, upoznala tokom višemesečnih protesta stanovnika sela protiv izgradnje male hidroelektrane Rakita.

Pogledajte kako su se kroz godine razvijali protesti koje su novinari Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) beležili po srpskim selima i koji su početkom 2019. godine kulminirali najvećim ekološkim demonstracijama u Beogradu, gde su i nastavljeni.

 

Više o načinu izgradnje i prodaje struje iz malih hidroelektrana pročitajte OVDE.

Autori:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano