AktuelnoMedijski regulatori

Osnovana Asocijacija onlajn medija

20. jun 2015.
Izvor: www.mc.rsPredrag Blagojević, predsednik Upravnog odbora AOM-a
Osnivači Asocijacije onlajn medija zalažu se za afirmaciju slobodnog i profesionalnog izveštavanja na internetu i promociju najviših standarda u novinarstvu 

Osamnaest nezavisnih internet portala iz svih delova Srbije osnovalo je juče u Beogradu Asocijaciju onlajn medija (AOM). Svi ovi portali se zalažu za afirmaciju slobodnog, nezavisnog i profesionalnog rada onlajn medija i za najviše novinarske standarde. AOM će raditi na razvoju i promociji etičkih standarda izveštavanja na internetu, kao i jačanju uloge onlajn medija u demokratizaciji društva.


Za prvog predsednika Upravnog odbora AOM-a izabran je Predrag Blagojević, glavni i odgovorni urednik Južnih vesti, a za zamenicu predsednika Tanja Maksić iz Balkanske istraživačke mreže BIRN. 


“Internet se u sve većoj meri doživljava kao gotovo jedini preostali slobodan prostor za razmenu informacija, ideja i mišljenja. Verujemo da je osnivanje ovakvog udruženja neophodno kako bi onlajn mediji koji su privrženi najvišim profesionalnim standardima artikulisali svoje težnje usmerene ka odbrani slobode govora i potpuno i pravovremeno informisanje građana”, istakao je Predrag Blagojević.

 

Osnivači AOM-a:

– 021.rs
Autonomija.info
BIRN
Cenzolovka
CINS
IST Media
Istinomer
JugMedia
JUGpress
Južne vesti
– Krik
Media & reform centar Niš
Mingl
Moj Bečej
Njuz.net
SOinfo
ŠumadijaPress
Titulli.com

Prve aktivnosti AOM-a biće usmerene ka unapređenju etičkih standarda na internetu, sa fokusom na zaštitu autorskih prava, pomoć u razmevanju novog pravnog režima koji važi za onlajn medije i povezivanje sa relevantnim regionalnim i međunarodnim akterima.

Asocijacija onlajn medija ostaje otvorena za prijem novih članica, koje dele vrednosti koje ovo udruženje zastupa.

Izabrani su i članovi Upravnog odbora AOM-a :


Ljiljana Stojanović, JugPress
Tanja Maksić, BIRN
Nedim Sejdinović, Autonomija.info
Perica Gunjić, Cenzolovka
Predrag Blagojević, Južne vesti

U Nadzornom odboru će biti:

Milorad Bjeletić, Mingl
Saša Trifunović, Ist Media

Dušan Jordović, Istinomer

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano