AktuelnoNagrade i druga priznanja

Novinarska nagrada za hrabrost Danici Vučenić

24. okt 2014.
CINS
Novinarka CINS-a Anđela Milivojević u užem izboru za ovogodišnju nagradu za novinarsku hrabrost "Dušan Bogavac"

Novinarka Radio-televizije Vojvodina, Danica Vučenić, ovogodišnja je dobitnica nagrade „Dušan Bogavac“ za etiku i hrabrost, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije.

 

„Već godinama novinarka Danica Vučenić svojim profesionalnim pristupom, hrabrim nastupom i etičkim standardima u duhu novinarskog kodeksa drži javni čas autorskom emisijom „Jedan na jedan“ RTV Vojvodina. Njen žurnalistički angažman i obrada ključnih društvenih tema, na provokativan i objektivan način, svakako su jedan od sve više nedostajućih svetionika javnog mnenja u Srbiji, ošamućenog tabloidizacijom i sve prisutnijom cenzurom i autocenzurom.“

Ove godine, u užem izboru za nagradu „Dušan Bogavac“ bili su i novinarka CINS-a Anđela Milivojević, novinarka Blica Tamara Spaić, novinar BIRN-a Slobodan Georgijev, kolumnista Danasa Dragoljub Petrović, kao i redakcije „Čačanskih novina“ i satiričnog portala „Njuz net“.

Žiri je posebno istakao human gest novinarke Marijane Milosavljević, koja je donirala bubreg novinarki Ivani Janković.

 

„Odlukom da pomogne bolesnoj koleginici u borbi protiv opake bolesti Marijana Milosavljević je svim novinarima i celokupnoj javnosti pokazala uzvišenost ljudskog bića u saosećanju i hrabrost u odlučivanju. Zbog toga joj svi dugujemo beskrajnu zahvalnost, koja nas i obavezuje i ozaruje u zahtevnom novinarskom pozivu,“ piše u saopštenju NUNS-a

Žiri je radio u sastavu Marko Somborac, Predrag Blagojević, Vukašin Obradović, Filip Mladenović i Branka Bogavac.

 

Ceremonija dodele novinarske nagrade „Dušan Bogavac“ za etiku i hrabrost održaće se u utorak, 28. oktobra 2012. u 13 sati u prostorijama NUNS-a, na II spratu Doma novinara Srbije, Resavska 28.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano