AktuelnoNagrade i druga priznanja

Novinarska nagrada za hrabrost Danici Vučenić

24. okt 2014.
CINS
Novinarka CINS-a Anđela Milivojević u užem izboru za ovogodišnju nagradu za novinarsku hrabrost "Dušan Bogavac"

Novinarka Radio-televizije Vojvodina, Danica Vučenić, ovogodišnja je dobitnica nagrade „Dušan Bogavac“ za etiku i hrabrost, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije.

 

„Već godinama novinarka Danica Vučenić svojim profesionalnim pristupom, hrabrim nastupom i etičkim standardima u duhu novinarskog kodeksa drži javni čas autorskom emisijom „Jedan na jedan“ RTV Vojvodina. Njen žurnalistički angažman i obrada ključnih društvenih tema, na provokativan i objektivan način, svakako su jedan od sve više nedostajućih svetionika javnog mnenja u Srbiji, ošamućenog tabloidizacijom i sve prisutnijom cenzurom i autocenzurom.“

Ove godine, u užem izboru za nagradu „Dušan Bogavac“ bili su i novinarka CINS-a Anđela Milivojević, novinarka Blica Tamara Spaić, novinar BIRN-a Slobodan Georgijev, kolumnista Danasa Dragoljub Petrović, kao i redakcije „Čačanskih novina“ i satiričnog portala „Njuz net“.

Žiri je posebno istakao human gest novinarke Marijane Milosavljević, koja je donirala bubreg novinarki Ivani Janković.

 

„Odlukom da pomogne bolesnoj koleginici u borbi protiv opake bolesti Marijana Milosavljević je svim novinarima i celokupnoj javnosti pokazala uzvišenost ljudskog bića u saosećanju i hrabrost u odlučivanju. Zbog toga joj svi dugujemo beskrajnu zahvalnost, koja nas i obavezuje i ozaruje u zahtevnom novinarskom pozivu,“ piše u saopštenju NUNS-a

Žiri je radio u sastavu Marko Somborac, Predrag Blagojević, Vukašin Obradović, Filip Mladenović i Branka Bogavac.

 

Ceremonija dodele novinarske nagrade „Dušan Bogavac“ za etiku i hrabrost održaće se u utorak, 28. oktobra 2012. u 13 sati u prostorijama NUNS-a, na II spratu Doma novinara Srbije, Resavska 28.

Autor:

Ostavi komentar

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Tagovi

Povezano

Send this to a friend