AktuelnoNagrade i druga priznanja

Novinarka CINS-a najbolja mlada novinarka ove godine

21. dec 2022.
Teodora Ćurčić, foto: CINS
Godišnja nagrada „Marina Kovačev“ za najbolju mladu novinarku u 2022. godini pripala je Teodori Ćurčić, novinarki Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, saopšteno je danas na ceremoniji dodele u Novom Sadu.

Teodora je istraživačka novinarka koja se posebno istakla radeći na pričama koje su zasnovane na podacima. Ovo je posebno naglasio i ovogodišnji žiri.

„Teodora je devojka koja obrađuje mnogo važne teme, na vrlo profesionalan način i sa toliko pažnje. Usput ume i sa multimedijom i sa ogromnim data bazama“, istakla je Jelena Radivojević, prošlogodišnja dobitnica ove nagrade.

Nagrada za dnevno novinarstvo pripala je Milici Milosavljević, novinarki redakcije Dnevnika Radio-televizije Srbije, koja profesionalno izveštava o migrantskog krizi, onlajn kriminalu i drugim društvenim temama.

Godišnju nagradu najboljim mladim novinarima iz Srbije do 30 godina dodeljuje Novosadska novinarska škola svake godine od 2001. za izuzetan kontinuirani rad u cilju promocije profesionalizma, kritičnosti, znanja i etičnosti. Od 2018. nagrada nosi ime Marine Kovačev, istaknute mlade novinarke i aktivistkinje.

Ovogodišnji žiri čine prošlogodišnji laureati, novinarka Mreže za istraživanje kriminala i korupcije Jelena Radivojević, novinar Filip Lukić, predstavnica Fondacije Marina Kovačev Svetlana Bošković, vanredni profesor Siniša Isakov i osnivačica Novosadske novinarske škole prof. dr Dubravka Valić Nedeljković.

Ovu nagradu ranije su dobile još dve novinarke CINS-a, i to Dina Đorđević 2018. i Jovana Tomić 2020. godine.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano