AktuelnoDoktorati

Etički odbor Univerziteta zaseda u ponedeljak, tema i doktorat Malog

02. nov 2019.
Ministar Siniša Mali; foto: Ministarstvo finansija
Članovi Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, tela koje treba da odluči o spornom doktoratu Siniše Malog, obavešteni su u četvrtak da će sednica Odbora ipak biti održana 4. novembra. Jedna od tema dnevnog reda je i slučaj doktorata Siniše Malog.

U pozivu koji je upućen članovima Odbora je navedeno da se sednica održava „na molbu uprave Univerziteta i pritiska javnosti“, radi „razmatranja aktuelne situacije u vezi predmeta koji se nalaze pred Odborom“. Sednica će biti održana u Rektoratu u ponedeljak, 4. novembra, u 15 časova.

Jedna od tačaka predloženog dnevnog reda je i dogovor oko daljeg postupanja povodom odluke Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka, koje je krajem oktobra odlučilo da se Siniši Malom izrekne mera javne osude.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu nadležan je da donese konačnu odluku u vezi sa spornim doktoratom Siniše Malog. Rektorka Ivanka Popović je ranije najavila da će ovaj slučaj biti rešen do 4. novembra, međutim na sajtu Univerziteta je u sredu objavljeno da to neće biti moguće zbog rokova za žalbu koje se mogu podneti na odluku Nastavno-naučnog veća. Rok za podnošenje žalbi je 11. novembar, a rektorka može da podnese žalbu do 13. novembra.

Prijavite se na newsletter.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zlaticaninic
Zlaticaninic
02 nov 2019 23:32

Pa da vidimo i to čudo. Hoće li i oni žmuriti.

Povezano

20. apr 2023.
Stručna komisija Filološkog fakulteta u Beogradu ispitivaće da li je savetnica premijerke i nekadašnja direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan plagirala svoj doktorat, saznaje CINS.
22. dec 2021.
Senat Univerziteta u Beogradu doneo je odluku da se doktorska disertacija ministra finansija Siniše Malog poništi zbog neakademskog ponašanja. Ovo je drugi put da Senat poništava sporni doktorat, nakon što je prva takva odluka ukinuta jer je Upravni sud pronašao procesni nedostatak. Odluka Senata je očekivana, ocenjuju sagovornice CINS-a iz akademske zajednice, ali ne isključuju mogućnost da se Mali ponovo žali.
23. jul 2021.
Odlukom da se odbiju žalbe Siniše Malog i odlazeće rektorke beogradskog Univerziteta Ivanke Popović postupak je samo vraćen FON-u na ponovno odlučivanje, a ne i završen, kako su to preneli provladini mediji. Vesna Rakić Vodinelić, profesorka prava u penziji, za CINS kaže da dekan ovog fakulteta sada treba da donese odluku o izricanju mere Malom, ali da ne očekuje da će on to i uraditi.
23. jun 2021.
Upravni sud u Beogradu je poništio odluku Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu da je doktorat ministra finansije Siniše Malog plagijat. Odluka je vraćena Odboru na ponovno odlučivanje.