AktuelnoSrbija

Darku Ercegu privremeno oduzeta kuća

30. jul 2009.
Kurir
Specijalni sud je juče, postupajući na osnovu Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom, doneo rešenje kojim se Darku Ercegu (40), optuženom za organizovanje trgovine narkoticima, privremeno oduzima kuća u Beogradu

Kuća Darka Ercega se nalazi na Zvezdari, u Nerodimskoj ulici broj 2, zauzima prostor od 104 metara kvadratnih i, prema informacijama suda, vredi oko 100.000 evra. Predsednik Veća suda Vladimir Vučinić rekao je da ne postoje dokazi da je Erceg, od kada je izbegao iz Hrvatske u Srbiju 1991. godine, plaćao porez niti ostvario zakonite prihode što ukazuje na sumnju da je njegova imovina proistekla iz krivičnog dela.

Prema podacima Agencije za privredne registre, Darko Erceg je u decembru 2006.godine na adresi svoje kuće osnovao samostalnu zanatsku radnju “MIP-GRADNJA“, ali ovo preduzeće nije ostvarivalo prihode do danas.

 

Novi Pazar – Beograd – Danska i Švedska


Darko Erceg je uhapšen upravo u njegovoj kući u martu 2007 godine i tada ja policija pronašla oko 26,72 kilograma heroina, 2,35 kilograma kokaina, što zajedno na narko tržištu može vredeti više od milion evra, veću količinu smese (paracetamol i kofein) koja je korišćena za razblaživanje heroina, kao i pištolj za koji Erceg nije imao dozvolu.

 

Prema policijskim informacijama zaplenjena droga, koju je Darko dobavljao iz Novog Pazara, bila je namenjena za transport i prodaju na tržištu zemalja zapadne Evrope, a tužilaštvo je reklo da ima dokaze da je nešto više od 16 kilograma heroina, neposredno pre hapšenja, Erceg prebacio u Dansku i Švedsku.

Darko Erceg i njegova devojka Milica Grubić


Sem Darka Ercega koji je prvooptuženi i organizator grupe, sudi se i njegovoj sestri Dejani Erceg (36) i devojci Milici Grubić (26), koje su optužene da su pomagale u razblaživanju i pakovanju heroina, Bojanu Miliću (20) iz Aranđelovca koji je optužen da je po Darkovom nalogu pravio plastične imitacije akumulatora u kojima su trebali da prošvercuju heroin, kao i bratu i sestri, Hikmetu Hajroviću i, bivšoj „miss Sandžaka” za 2004.godinu, Zejniri Hajrović iz Novog Pazara, koji su Darka Ercega snabdevali narkoticima.

 

Zatim Nurku Nurkoviću, koji je optužen da je u više navrata iz Novog Pazara automobilom dovozio drogu u Beograd i Bobanu Tasiću koji je, prema optužnici, po nalogu Darka Ercega pokušao da ukrade nekoliko pakovanja heroina koja su se nalazila sakrivena u automobilu koji je policija zaplenila Nurku Nurkoviću.

Protiv cele grupe će takođe biti pokrenute istrage porekla imovine, sem protiv Bobana Tasića i Nurka Nurkovića, zato što je Tasić pre dva meseca dobio status svedoka saradnika, a za Nurkovića se zna da ne poseduje neku vredniju imovinu.

 

Darko Erceg je svoju imovinu pred sudom branio tvrdnjama da je novac za spornu kuću od 104 kvadrata i šest ari placa dao njegov pokojni otac, posle prodaje placa koji je imao u Hrvatskoj. Sem kuće, zaplenjena su i tri Ercegova automobila: „audi”, “BMV“ i „mercedes”, a tužilaštvo je najavilo da će u kasnijem postupku tražiti njihovo trajno oduzimanje.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano