AktuelnoSrbijaSud i tužilaštvo

Oduzeta imovina vredna više miliona

21. jan 2010.
Miljko Radisavljević i Snežana Malović na konferenciji za štampu (Foto: Beta)
Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela država zaradila više desetina miliona eura

Od kako je u Srbiji pre deset meseci uveden Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom, konfiskovana je imovina u vrednosti od više desetina miliona eura, saopšteno je u nedelju u Specijalnom sudu.

Prema rečima specijalnog tužioca za organizovani kriminal, Miljka Radisavljevića ovom plenidbom do sada su najviše obuhvaćeni narko dileri koji su Srbiju ugrožavali plasirajući ’’prljavi novac’’ u zemlju koristeći privatizaciju ili stanogradnju.

U Ustaničkoj ulici moglo se videti i 20 luksuznih automobila koji su deo zaplene. Vrednost ovih vozila je dovoljna da se isplati četiri hiljade dečjih dodataka, navodi ministarka Malević. Samo džip marke ’’pežo’’ koji je do nedavno pripadao Suvadu Musiću, optuženom za organizovanu prodaju droge, procenjen je na sto hiljada eura.

Iako je u Srbiji od marta pokrenuta 21 finansijska istraga, tužilaštvo je do sada podnelo osam postupaka privremenog oduzimanja imovine. Za sada , trajno je oduzet samo plac u Šilerovoj koji je pripadao udovicama vođa ’’Zemunskog klana’’.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano