AktuelnoVideoDoktorati

Član Nastavno-naučnog veća FON-a: Veće više ne stoji iza doktorata

28. okt 2019.
Moma Kovačević, član Nastavno-naučnog veća FON-a; izvor: CINS
Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka danas je zatražilo javnu osudu za Sinišu Malog zbog neakademskog ponašanja prilikom izrade doktorata. Moma Kovačević, član ovog Veća, kaže da je očigledno da Veće FON-a „više ne stoji iza ovog doktorata“.

  

Nastavno-naučno veće (NNV) FON-a danas je glasalo za izveštaj Etičke komisije fakulteta o doktoratu Siniše Malog. Iako je komisija prvo predložila da se Malom izrekne javna opomena zbog „postojanja elemenata neakademskog ponašanja u doktorskoj disertaciji“, predsednica komisije je tokom sednice NNV predložila nešto strožu kaznu, odnosno da se Mali javno osudi.

Zaokruživanjem jedne od opcija na glasačkom listiću, za osudu je glasala većina od 112 prisutnih članova NNV koje čine svi redovni i vanredni profesori, docenti i asistenti ovog fakulteta.

Jedan od njih je i student Moma Kovačević, koji kaže da se više članova Veća javilo da traži strožu osudu za Malog i svojom odlukom pokazalo da „više ne stoji iza ovog doktorata“.

„Javna osuda je na kraju izglasana sa 83 glasova prisutnih što je bila apsolutna većina i da bi bio usvojen izveštaj Etičke komisije i da bude izrečena javna osuda. Mislim da je ovo jako veliki pomak i jako sam ponosan na svoje profesore jer su oni danas veoma odlučno rekli da Nastavno-naučno veće FON-a više ne stoji iza ovog doktorata.“

On je dodao da je ispoštovana i želja prisutnih da glasanje bude tajno.

„U početku se razmatralo da li će biti usvojen izveštaj Etičke komisije i odlučeno je da se taj izveštaj izglasava tajno. Prvenstveno zbog toga što oni koji (glasaju) na neki način zaštićeni, da ne snose nikakve posledice“, objasnio je Kovačević.
 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano