AktuelnoDoktorati

Etička komisija FON-a bi samo da opomene Sinišu Malog

26. okt 2019.
Ministar Siniša Mali; foto: Ministarstvo finansija
Na sastanku Etičke komisije Fakulteta organizacionih nauka 25. oktobra je razmatrano mišljenje Stručne komisije fakulteta o doktoratu ministra finansija Siniše Malog. CINS je došao do izveštaja Etičke komisije u kom se navodi da Komisija nije imala dovoljno činjenica na osnovu kojih bi mogla doneti nedvosmisleno mišljenje o radu Malog i predložila je da se Malom izrekne mera javne opomene.

Etička komisija Fakulteta organizacionih nauka zasedala je u petak 25. oktobra kako bi razmotrila mišljenje Stručne komisije ovog fakulteta o doktoratu Siniše Malog. Prema dokumentaciji koju je dobio Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Etička komisija nije imala dovoljno činjenica na osnovu kojih bi mogla doneti nedvosmisleno mišljenje o radu Malog.

„U Stručnom mišljenju (Stručne komisije) nije navedena ocena da li je do propusta došlo, i u kojoj meri, na osnovu namere, nemara ili druge radnje kandidata…“, navodi se u zaključku Etičke komisije.

Na kraju sastanka, Etička komisija je predložila da zbog „postojanja elemenata neakademskog ponašanja u doktorskoj disertaciji“ Siniši Malom bude izrečena mera javne opomene.

Sednica Nastavno-naučnog veća zakazana je za ponedeljak 28. oktobra u podne, nakon čega bi odluka Fakulteta trebalo da bude prosleđena Beogradskom univerzitetu.

Ceo izveštaj Etičke komisije možete naći OVDE

 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gigatrend
gigatrend
26 okt 2019 23:02

Samo oštro. Opomena, nego šta!

Lana
Lana
28 okt 2019 16:47

Zašto nijedan član komisije nije potpisao ovaj dokument?

Tagovi

Povezano