AktuelnoDoktorati

Etička komisija FON-a bi samo da opomene Sinišu Malog

26. okt 2019.
Ministar Siniša Mali; foto: Ministarstvo finansija
Na sastanku Etičke komisije Fakulteta organizacionih nauka 25. oktobra je razmatrano mišljenje Stručne komisije fakulteta o doktoratu ministra finansija Siniše Malog. CINS je došao do izveštaja Etičke komisije u kom se navodi da Komisija nije imala dovoljno činjenica na osnovu kojih bi mogla doneti nedvosmisleno mišljenje o radu Malog i predložila je da se Malom izrekne mera javne opomene.

Etička komisija Fakulteta organizacionih nauka zasedala je u petak 25. oktobra kako bi razmotrila mišljenje Stručne komisije ovog fakulteta o doktoratu Siniše Malog. Prema dokumentaciji koju je dobio Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Etička komisija nije imala dovoljno činjenica na osnovu kojih bi mogla doneti nedvosmisleno mišljenje o radu Malog.

„U Stručnom mišljenju (Stručne komisije) nije navedena ocena da li je do propusta došlo, i u kojoj meri, na osnovu namere, nemara ili druge radnje kandidata…“, navodi se u zaključku Etičke komisije.

Na kraju sastanka, Etička komisija je predložila da zbog „postojanja elemenata neakademskog ponašanja u doktorskoj disertaciji“ Siniši Malom bude izrečena mera javne opomene.

Sednica Nastavno-naučnog veća zakazana je za ponedeljak 28. oktobra u podne, nakon čega bi odluka Fakulteta trebalo da bude prosleđena Beogradskom univerzitetu.

Ceo izveštaj Etičke komisije možete naći OVDE

 

Autor:

Ostavi komentar

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Lanagigatrend Recent comment authors
  Prati  
najnoviji najstariji sa najviše glasova
Obavesti me o
gigatrend
Guest
gigatrend

Samo oštro. Opomena, nego šta!

Lana
Guest
Lana

Zašto nijedan član komisije nije potpisao ovaj dokument?

Tagovi

Povezano

Send this to a friend