AktuelnoInfografikCOVID-19

Virus korona u Srbiji: dnevni preseci

24. mar 2020.
Foto: CINS
Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) pratiće u narednom periodu razvoj korona virusa u Srbiji i njegov uticaj na živote svih nas.

Na ovom mestu CINS će svaki dan objavljivati broj testiranih, zaraženih i preminulih u Srbiji, odnosno pregledno i na jednom mestu objavljivati podatke preuzete sa sajta Ministarstva zdravlja covid19.rs. Za više podataka o virusu korona u Srbiji posetite našu Fejsbuk (FB) stranicu.

 

Prvi slučaj virusa korona u Srbiji registrovan je 6. marta. Kako je broj testiranih i zaraženih od tog dana rastao pogledajte na grafikonu.

 

 

Kako se broj zaraženih, hospitalizovanih i pacijenata na respiratoru od 6. marta 2020. godine menjao po danima pogledajte na sledećem grafikonu.

 

 

U sledećem grafiku smo izdvojili ukupan broj zaraženih od početka epidemije do danas, po danima.

 

 

Naše priče u vezi sa virusom korona čitajte OVDE.

 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
21 Komentara
Oldest
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mato Pavicevic
Mato Pavicevic
30. mar 2020. 16:16

Konacno da dodjem da podataka o broju testova u Srbiji. Pa to je stvarno HOROR – i tek mi je sad jasno cemu ovolika panika medju i strukom i „drzavom“ – bez reci sam – I KAO I UVEK SVE POGRESNO – umesto da su momelntalno krenuli sa testiranjem … OSTAJE NAM SAMO DA SE STVARNO CUVAMO pa kako nam bude. Optimista sam uvek bio ali ovo prevazilazi sve GRANICE RAZUMA – OVO JE PANDEMIJA EM KORONAVIRUSA EM ESKALACIJA KOMPLETNOG LUDILA „DRZAVNOG

Mila
Mila
30. mar 2020. 19:14

Bolje da ste napravili grafikon u vidu histogrsma. Ovo mozemo da vidimo i na covid19.

Teodora Ćurčić
Teodora Ćurčić
14. apr 2020. 12:55
Reply to  Mila

Poštovana Mila, hvala na sugestiji. Prvo smo se odlučili za tabelu kako bi sve brojke, što preglednije, bile na jednom mestu, kao i udeo zaraženih svakog dana. Sada ima više podataka, pa smo dodali i grafikon. Hvala što nas pratite!

Jovana
Jovana
31. mar 2020. 17:32

Da li postoji neki razlog zašto ste prestali da objavljujete inicijale preminulih?

Teodora Ćurčić
Admin
Teodora Ćurčić
31. mar 2020. 22:59
Reply to  Jovana

Poštovana Jovana, nismo objavljivali inicijale preminulih. U pitanju su samo zvanične informacije sa sajta covid19.rs. Hvala što nas pratite!

Pozdrav, Teodora

Pop
Pop
02. apr 2020. 15:10

Nema podataka o broju umrlih za danas na sajtu covid.rs??

Teodora Ćurčić
Admin
Teodora Ćurčić
02. apr 2020. 16:37
Reply to  Pop

Poštovani, naknadno je dodat i taj podatak na sajt covid19.rs. Tu informaciju je prethodno za RTS saopštila zamenica direktora Instituta Batut, Darija Kisić Tepavčević. Hvala što nas pratite!

ivan
ivan
05. apr 2020. 16:06

Stavite zbir na vrhu tabele.

Teodora Ćurčić
Admin
Teodora Ćurčić
08. apr 2020. 11:05
Reply to  ivan

Poštovani Ivane, prebacili smo zbir na vrh tabele, nadamo se da to pomaže u preglednosti. Hvala što nas pratite!

Snežana
Snežana
07. apr 2020. 15:57

Ima li šanse da nam objavite i broj izlečenih/zvanično otpuštenih iz bolnica?

Teodora Ćurčić
Admin
Teodora Ćurčić
08. apr 2020. 11:40
Reply to  Snežana

Poštovana Snežana, ovde smo objavljivali podatke sa zvaničnog sajta covid19.rs, oni do sada nisu objavljivali podatke o izlečenim pacijentima. Pokušaćemo da saznamo koji je tačan broj, ukoliko dobijemo odgovor, uključićemo i to ovde. Hvala što nas pratite!

Branislava
Branislava
12. apr 2020. 10:48

Da li imate dnevne podatke za Vojvodinu? Ili bar savet, gde se ti podaci mogu naći?

Teodora Ćurčić
Admin
Teodora Ćurčić
14. apr 2020. 13:14
Reply to  Branislava

Poštovana Branislava, dnevni podaci o broju zaraženih po gradovima su dostupni ovde https://covid19.data.gov.rs, ali se oni nažalost ne ažuriraju svakodnevno. Ako se to promeni, mi ćemo pokušati da i to uključimo ovde, kroz poseban grafikon. Hvala što nas pratite!

Maja
Maja
14. apr 2020. 16:59

Ako ste u mogućnosti, možete li molim Vas da napravite tabelu ili grafik sa informacijama o umiranju po ustanovama u odnosu na broj pacijenata primljenih u JIL ili broj pacijenata na ventilatoru (respiratoru, kako ga svi zovu) za svaki od tih dana kad je zabeležen bar jedan smrtni slučaj? Na taj način bismo mogli da vidimo da li postoji relativna razlika u mortalitetu između različitih COVID-19 bolnica. Hvala.

Kibicer
Kibicer
10. maj 2020. 22:17

Tri su osnovna pokazatelja stanja pandemije. To su priraštaji broja novozaraženih (New Cases), broj prebolelih (Recoveries) i broja umrlih (Deaths). Na osnovu njih se sve izračunava. Posebno je značaj broj bolesnih po danu (Active Cases) jer njegov dijagram pokazuje koliko je „posla“ još ostalo. Ima oblik zvona, prvo raste a posle opada, ali su mu strane nesimetrične. On je vrlo značajan za procenu trajanja pandemije. Postoji u Kineskom sajtu pod nazivom „No. of sick people“. Uobičajeno je da se ukupan broj umrlih, prezdravelih i bolesnih prikazuju zajedno, ali se tata gubi na preglednosti. Ako ga napravite, biće vam sve jasno.

p.plavi
p.plavi
24. maj 2020. 17:31
Reply to  Kibicer

Zašto nigde ne mogu da nađem podatak koliko je zaraženih po danima i gradovima!Da li je to neka tajna?

Katarina
Katarina
28. okt 2020. 13:49

Imate li podatke o broju pacijenata u kovid bolnicama i broju pacijenata na respiratorima od početka do danas? Hvala

Teodora Ćurčić
Admin
Teodora Ćurčić
28. okt 2020. 16:57
Reply to  Katarina

Poštovana Katarina, u trećoj grafici možete videti podatke o broju pacijenata na respiratoru od početka epidemije, možete prevući preko linije da vidite vrednosti na dnevnom nivou. Podatke o broju pacijenata u kovid bolnicama sad nemamo. Hvala što nas pratite.

Pozdrav, Teodora

Tagovi

Povezano

Send this to a friend