AktuelnoInfografikCOVID-19

Virus korona u Srbiji: dnevni preseci

24. mar 2020.
Foto: CINS
Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) pratiće u narednom periodu razvoj korona virusa u Srbiji i njegov uticaj na živote svih nas.

Na ovom mestu CINS će svaki dan objavljivati broj testiranih, zaraženih i preminulih u Srbiji, odnosno pregledno i na jednom mestu objavljivati podatke preuzete sa sajta Ministarstva zdravlja covid19.rs. Za više podataka o virusu korona u Srbiji posetite našu Fejsbuk (FB) stranicu.

 

Prvi slučaj virusa korona u Srbiji registrovan je 6. marta. Kako je broj testiranih i zaraženih od tog dana rastao pogledajte na grafikonu.

 

 

Kako se broj zaraženih, hospitalizovanih i pacijenata na respiratoru od 6. marta 2020. godine menjao po danima pogledajte na sledećem grafikonu.

 

 

Naše priče u vezi sa virusom korona čitajte OVDE.

 

Autor:

Ostavi komentar

avatar
10 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Katarinap.plaviKibicerMajaTeodora Ćurčić Recent comment authors
  Prati  
najnoviji najstariji sa najviše glasova
Obavesti me o
Mato Pavicevic
Guest
Mato Pavicevic

Konacno da dodjem da podataka o broju testova u Srbiji. Pa to je stvarno HOROR – i tek mi je sad jasno cemu ovolika panika medju i strukom i „drzavom“ – bez reci sam – I KAO I UVEK SVE POGRESNO – umesto da su momelntalno krenuli sa testiranjem … OSTAJE NAM SAMO DA SE STVARNO CUVAMO pa kako nam bude. Optimista sam uvek bio ali ovo prevazilazi sve GRANICE RAZUMA – OVO JE PANDEMIJA EM KORONAVIRUSA EM ESKALACIJA KOMPLETNOG LUDILA „DRZAVNOG

Mila
Guest
Mila

Bolje da ste napravili grafikon u vidu histogrsma. Ovo mozemo da vidimo i na covid19.

Teodora Ćurčić
Guest
Teodora Ćurčić

Poštovana Mila, hvala na sugestiji. Prvo smo se odlučili za tabelu kako bi sve brojke, što preglednije, bile na jednom mestu, kao i udeo zaraženih svakog dana. Sada ima više podataka, pa smo dodali i grafikon. Hvala što nas pratite!

Jovana
Guest
Jovana

Da li postoji neki razlog zašto ste prestali da objavljujete inicijale preminulih?

Teodora Ćurčić
Admin
Teodora Ćurčić

Poštovana Jovana, nismo objavljivali inicijale preminulih. U pitanju su samo zvanične informacije sa sajta covid19.rs. Hvala što nas pratite!

Pozdrav, Teodora

Pop
Guest
Pop

Nema podataka o broju umrlih za danas na sajtu covid.rs??

Teodora Ćurčić
Admin
Teodora Ćurčić

Poštovani, naknadno je dodat i taj podatak na sajt covid19.rs. Tu informaciju je prethodno za RTS saopštila zamenica direktora Instituta Batut, Darija Kisić Tepavčević. Hvala što nas pratite!

ivan
Guest
ivan

Stavite zbir na vrhu tabele.

Teodora Ćurčić
Admin
Teodora Ćurčić

Poštovani Ivane, prebacili smo zbir na vrh tabele, nadamo se da to pomaže u preglednosti. Hvala što nas pratite!

Snežana
Guest
Snežana

Ima li šanse da nam objavite i broj izlečenih/zvanično otpuštenih iz bolnica?

Teodora Ćurčić
Admin
Teodora Ćurčić

Poštovana Snežana, ovde smo objavljivali podatke sa zvaničnog sajta covid19.rs, oni do sada nisu objavljivali podatke o izlečenim pacijentima. Pokušaćemo da saznamo koji je tačan broj, ukoliko dobijemo odgovor, uključićemo i to ovde. Hvala što nas pratite!

Branislava
Guest
Branislava

Da li imate dnevne podatke za Vojvodinu? Ili bar savet, gde se ti podaci mogu naći?

Teodora Ćurčić
Admin
Teodora Ćurčić

Poštovana Branislava, dnevni podaci o broju zaraženih po gradovima su dostupni ovde https://covid19.data.gov.rs, ali se oni nažalost ne ažuriraju svakodnevno. Ako se to promeni, mi ćemo pokušati da i to uključimo ovde, kroz poseban grafikon. Hvala što nas pratite!

Maja
Guest
Maja

Ako ste u mogućnosti, možete li molim Vas da napravite tabelu ili grafik sa informacijama o umiranju po ustanovama u odnosu na broj pacijenata primljenih u JIL ili broj pacijenata na ventilatoru (respiratoru, kako ga svi zovu) za svaki od tih dana kad je zabeležen bar jedan smrtni slučaj? Na taj način bismo mogli da vidimo da li postoji relativna razlika u mortalitetu između različitih COVID-19 bolnica. Hvala.

Kibicer
Guest
Kibicer

Tri su osnovna pokazatelja stanja pandemije. To su priraštaji broja novozaraženih (New Cases), broj prebolelih (Recoveries) i broja umrlih (Deaths). Na osnovu njih se sve izračunava. Posebno je značaj broj bolesnih po danu (Active Cases) jer njegov dijagram pokazuje koliko je „posla“ još ostalo. Ima oblik zvona, prvo raste a posle opada, ali su mu strane nesimetrične. On je vrlo značajan za procenu trajanja pandemije. Postoji u Kineskom sajtu pod nazivom „No. of sick people“. Uobičajeno je da se ukupan broj umrlih, prezdravelih i bolesnih prikazuju zajedno, ali se tata gubi na preglednosti. Ako ga napravite, biće vam sve jasno.

p.plavi
Guest
p.plavi

Zašto nigde ne mogu da nađem podatak koliko je zaraženih po danima i gradovima!Da li je to neka tajna?

Katarina
Guest
Katarina

Imate li podatke o broju pacijenata u kovid bolnicama i broju pacijenata na respiratorima od početka do danas? Hvala

Teodora Ćurčić
Admin
Teodora Ćurčić

Poštovana Katarina, u trećoj grafici možete videti podatke o broju pacijenata na respiratoru od početka epidemije, možete prevući preko linije da vidite vrednosti na dnevnom nivou. Podatke o broju pacijenata u kovid bolnicama sad nemamo. Hvala što nas pratite.

Pozdrav, Teodora

Tagovi

Povezano

Send this to a friend