AktuelnoSrbija

Vehabijama osam godina zatvora

08. sep 2009.
Posebno odeljenje Okružnog suda u Beogradu osudilo je danas Adisa Murića i Bajrama Aslanija na kazne zatvora od po osam godina, Nedžada Bulića na kaznu zatvora od sedam godina i Enesa Mujanovića na kaznu zatvora od četiri godine zbog udruživanja protiv ustavne delatnosti, terorizam i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Istovremeno je optuženom Adisu Muriću i Enesu Mujanoviću produžen pritvor, dok su Nedžad Bulić i Bajram Aslani u bekstvu. 

 

Tužilaštvo je optužnicu podiglo 12. marta 2008. godine, a suđenje je započeto u decembru.

U završnoj reči, Specijalno tužilaštvo je istaklo da je ova grupa planirala izvođenje terorističkih akcija, između ostalog pripremajući napad na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, a napad je trebalo da bude izveden za vreme fudbalske utakmice u Novom Pazaru u septembru 2007. godine, sa ciljem da se liši života što veći broj pripadnika žandarmerije.

Ni poslednje godine nisu bile izuzetak. Na planini Ninaj i u okolini Novog Pazara nađen je ogroman arsenal oružja, municije i drugih borbenih sredstava; na jugu Srbije izvršen je napad iz minobacača na policiju, postavljena je i eksplodirala eksplozivna naprava u stambenoj zgradi, a pre nekoliko dana bačen je molotovljev koktel na ambasadu u centru Beograda.

Tužilaštvo smatra da su izvedeni dokazi potvrdili sve navode optužnice zbog čega je predloženo da se svi optuženi oglase krivim i osude po zakonu i da se okrivljenima produži pritvor. Odluka o tome da li će Specijalno tužilaštvo izjaviti žalbu na prvostepenu presudu biće doneta nakon prijema pismenog otpravka presude.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano