AktuelnoNavijačiSud i tužilaštvo

Vazura i vozač: Tuču videli samo na snimku

02. avg 2016.
Miloš Vazura dolazi na suđenje
Veljku Belivuku, optuženom za napad na obezbeđenje predsednika FK Partizan Miloša Vazure, ukinuta je zabrana napuštanja grada, dok je Vazura na današnjem suđenju izjavio da nije video ko je udario njegovog telohranitelja.

Miloš Vazura je danas svedočio pred Prvim osnovnim sudom o tuči pred stadionom FK Partizana kada su Veljko Belivuk „Velja“ i Darko Ristić „Meda“ pretukli članove njegovog obezbeđenja Božu Kumburovića i Nebojšu Petkovića.

 

Belivuku koji se tereti za nasilničko ponašanje danas je uručeno rešenje kojim se obustavlja mera zabrane napuštanja mesta boravišta, dok je Ristić kojem se sudi za nasilničko ponašanje sa teškim telesnim povredama i dalje u kućnom pritvoru.

 

Odgovarajući na pitanja sudije, Vazura je potvrdio sve što je rekao u istrazi, nagalašavajući da je prošlo neko vreme, da se ne seća svega i da je veći deo događaja video na snimku.

 

Objasnio je da je zastao da se pozdravi sa Aleksandrom Stankovićem, Belivukom i Ristićem, nakon čega su se on i Stanković odvojili sa strane i pričali o klubu. Naveo je i da nije čuo o čemu su Belivuk i Ristić pričali sa Kumburovićem i da je, kada je video da se nešto dešava, pobegao u prostorije kluba.

 

Darko Ristić optužen za nasilničko ponašanje sa teškom telesnom povredom, foto: CINS

„Video sam Sašu kako se okrenuo. Nisam video ko je i kada udario Božu“ objasnio je Vazura sudiji.

 

Sve ostalo što se dešavalo na parkingu, prema njegovim rečima, poznato mu je samo sa snimka.

 

Nakon Vazure svedočio je njegov vozač, Vladimir Moravčević, koji takođe nije video mnogo od onog što se dešavalo na parkingu.

 

„Nakon što sam parkirao kola, video sam neko komešanje i Nebojšu u gardu. Stanković mi je prišao i rekao da ne izlazim… Nije mi pretio, samo mi je rekao „uđi unutra, nemoj da se mešaš“ dodao je Moravčević.

 

Moravčević, kao i Vazura, tvrdi da je veći deo tuče video na snimku i da nije video ko je udario Kumburovića.

 

Nakon izjava svedoka danas je pregledan i snimak kamere ispred stadiona FK Partizana, objavljenom neposredno nakon tuče, koji je izazvao je veliku pažnju javnosti zbog scena brutalnog nasilja. Međutim, među dokazima nije bilo snimka iz unutrašnjosti prostorija uprave.

 

Pored snimaka prikazane su i fotografije sa mesta događaja na kojima se vide tragovi krvi na parkingu i kolima na koja se Kumburović naslonio.

 

Belivuk ranije osuđivan

Veljko Belivuk je u martu 2016. godine pravosnažno osuđen za nanošenje teških telesnih povreda mladiću ispred splava BlayWatch. Suđenje je trajalo sedam godina, uz izmene iskaza svedoka i zastaru optužbe za nedozvoljeno posedovanje oružja. Iako je već bio osuđivan, sud ga je nakon sukoba sa Vazurinim obezbeđenjem pustio na slobodu, jer podaci o njegovoj ranijoj osuđivanosti tada nisu bili evidentirani.

Osim Vazure i Moravčevića, danas je trebalo da govori i svedok tužilaštva, Dragan Šćekić, ali se nije pojavio zbog čega je sudija naložio njegovo privođenje na sledeće ročište krajem septembra, kada će svedočiti i sudski veštak.

 

Na prethodnom ročištu svedočili su povređeni Božo Kumburović i Nebojša Petković, ali i Aleksandar Stanković zvani „Sale Mutavi“ koji se nije našao među optuženima.

 

Kumburović je tada sudiji rekao da se ne seća detalja pre tuče jer je bio rastrojen zbog majčine bolesti. Prema njegovim rečima nije osećao opasnost kada je prišao pošto „Velju zna iz grada“ i da u tom trenutku nije znao ko mu je zadao udarac, već da su mu to kasnije rekli.

 

Petković je rekao da je video samo kako Belivuk udara Kumburovića prvi put, nakon čega je stao u gard dok Vazura nije ušao u prostorije kluba. Njega je Ristić ubrzo udario više puta, ali se ne seća koliko jer je od prva 2,3 udarca, od kojih je zadobio teške telesne povrede, bio ošamućen.

 

Ni Kumburović ni Petković nisu želeli da se priključe krivičnom gonjenju Belivuka i Ristića.

 

Stanković je na istom ročištu potvrdio izjave svojih drugova da nije postojala namera da dođe do incidenta i da je za ceo događaj krivo Vazurino obezbeđenje.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
lk
lk
03 avg 2016 17:23

Pa oni su tek na snimku kamere videli da su se ljubili i da su dobili batine.

Tagovi

Povezano