AktuelnoPrivatno obezbeđenje

Strah od obezbeđenja

15. sep 2014.
Foto: Vladimir Kostić
Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) organizuje konferenciju za medije i panel diskusiju povodom objavljivanja jedinstvene baze podataka o napadima privatnog obezbeđenja na građane. Konferencija će se održati u petak, 19. septembra u 11 časova u Medija centru NUNS-a u Beogradu (Terazije 3)

Novinarski tim CINS-a će na konferenciji predstaviti rezultate višemesečnog istraživanja koje je rezultiralo izradom prve baze podataka napada privatnog obezbeđenja na građane Srbije u periodu od 2003. godine do danas, nazvanu “Strah od obezbeđenja”. Novinari CINS-a su nakon pretrage kompletne medijske arhive za navedeni period proverili tačnost informacija iznetih o ovim slučajevima. Građani su nam i lično dostavljali podatke o ovoj vrsti napada. U bazu podataka CINS je uneo isključivo potvrđene i dokumentima potkrepljene činjenice. Baza podataka nije konačna i biće ažurirana po pristizanju novih informacija .

 

Nakon konferencije održaće se i panel diskusija na temu regulacije sektora privatnog obezbeđenja u periodu pre i nakon donošenja Zakona o privatnom obezbeđenju.

Učesnici panela:

 

– Predrag Petrović, izvršni direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku,

– Dragiša Jovanović, predsednik Komisije za JPP u sektoru bezbednosti Srbije,

– Filip Čolović, reditelj i brat Fedora Frimermana koji je usmrćen ispred splava Sound,

– Milica Šarić, novinarka Centra za istraživačko novinarstvo Srbije

– Milorad Todorović, sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova

 

Moderator : Jovana Gligorijević, novinarka nedeljnika Vreme.

Korisnici twitter-a mogu učestvovati u diskusiji putem taga #StrahOdObezbeđenja.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano