AktuelnoNavijačiPrivatno obezbeđenjeSud i tužilaštvo

Slučaj Tilt: Vukić bio u alkoholisanom stanju, obezbeđenje ga odgurnulo i ošamarilo

05. mar 2018.
Foto: Ulaz u klub Tilt
Više od dve godine od smrti Slobodana Vukića nakon tuče sa pripadnicima obezbeđenja kluba Tilt, Milovanu Tadiću, jedinom optuženom u ovom slučaju počelo je suđenje za nanošenje teške telesne povrede

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo suđenje Milovanu Tadiću, pripadniku obezbeđenja kluba Tilt koji je osumnjičen da je Slobodanu Vukiću 23. decembra 2015. naneo tešku telesnu povredu koja je za posledicu imala smrtni ishod.


Slobodan Vukić preminuo je u januaru 2016. godine, nakon što je dve nedelje proveo u komi zbog povreda koje je zadobio tokom incidenta koji se dogodio u beogradskom klubu Tilt.

Policija je tada saslušala samo Milovana Tadića koji je, prema navodima svedoka, Vukića udario nogom u stomak kada je izlazio iz kluba.


Veštačenje u ovom slučaju završeno je u decembru 2016, a protiv Tadića je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu pred Višim sudom u Beogradu.


Tadić je pred Višim sudom negirao da su dešavanja te noći i povrede koje je naneo Vukiću mogle da dovedu do smrtnog ishoda. On je pred sudijom detaljno opisao šta se dešavalo te noći.


“Ne mislim da je moj postupak doveo do ove posledice.(…) Nisam upotrebio nikakvu veliku silu kojom bih mogao nekog da povredim. Udario sam ga u butinu.”


Iako ga tužilaštvo tereti da je Vukića udario nogom u predeo stomaka, što je izazvalo krvni podliv, Tadić je izjavio da je preminulom zadao udarac u butinu i da se to vidi i na snimku kamera.


U trenutku tuče, klub Tilt obezbeđivala je kompanija Fort Security čiji je vlasnik Svetislav Nikolajev koji je takođe imao fizički kontakt sa Slobodanom Vukićem, kada mu je prema Tadićevim rečima, Nikolajev udario šamar.


Milovan Tadić je u vreme incidenta ujedno radio i kao radnik obezbeđenja Radio televizije Srbije.

 

Navijači Partizana:
Centar – Aleksandar Stanković, Nenad Vučković, Milovan Tadić
Prvi red – Velibor Srećković i Veljko Belivuk

Foto: Screenshot youtube 011DIREKTNO

Novinari CINS-a ranije su otkrili da je Tadić blizak navijačima Partizana te se mogao videti na tribini Partizana pored preminulog Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi. Dolazio je i kao podrška na suđenju navijačima Veljku Belivuku i Darku Ristiću za napad na obezbeđenje generalnog direktora FK Partizan Miloša Vazure.


Među radnicima obezbeđenja Tilta tokom ovog incidenta bio je i Velibor Srećković koji je radio i kao obezbeđenje kluba Freestyler, letnjoj verziji kluba Tilt. CINS je ranije otkrio da je Srećković zajedno sa drugim navijačima Partizana – Veljkom Belivukom, Borisom Karapandžićem i ostalima, u decembru 2013. godine učestvovao u demoliranju kafića Hollywood u vlasništvu Aleksandra Vavića, tadašnjem vođi navijačke grupe Alkatraz. Protiv Srećkovića je 2016. godine odbačena krivična prijava nakon što je uplatio 40.000 dinara. Više o tome čitajte u posebnoj priči.


Sledeće ročište u slučaju tuče ispred kluba Tilt zakazano je za 14. maj.


Tadić: Vukić alkoholisan nasrtao na obezbeđenje


Opisujući hronologiju incidenta koji se dogodio u decembru 2015, Milovan Tadić je sudiji rekao da je Slobodan Vukić te večeri bio u vidno alkoholisanom stanju i da su prvobitno četvorica njegovih kolega iz obezbeđenja – Svetislav Nikolajev, Miloš Todorović, Silvio Pucar i Velibor Srećković pokušali da ga izvedu iz kluba.


Tadić je video da se Vukić raspravljao sa obezbeđenjem i da je odgurnuo jednog od njih. Ovih detalja setio se nakon što je odgledao snimak svega što se dešavalo te noći.


Ipak, tvrdi da niko iz obezbeđenja nije primenjivao silu nad Vukićem dok su ga izvodili iz kluba.


Vukić je tokom izlaska pao, i zatim ga Tadić, koji je bio pored, hvata za ruku, a Velibor Srećković ostaje po strani.


Obezbeđenje, među kojima je bio i Tadić, dovode Vukića do garderobe, spuštaju ga na zemlju, i zatim ga uspravljaju. Prema Tadićevim rečima, tada im je prišao njegov prijatelj Miroslav Basta koji se sa Vukićem gurao i svađao ubeđujući ga da izađu iz kluba, što je Vukić odbijao.


Tadić tvrdi da je Basta odgurnuo Vukića ka vratima koje je posle dva ili tri koraka pao preko stepenica na ulazu u Tilt.


Vukić je navodno nastavio da pokušava da ponovo uđe u klub, udarao u vrata, šutirao, dok ga je Basta zaustavljao.


U toku rasprave na parkingu, Basta je privezak od garderobe i novac dao Srećkoviću koji je pokušao da im nađe jakne, ali u tome nije uspeo jer ih je najverovatnije njihov drug koji je otišao ranije pokupio.


Tadić tvrdi da je Basta tada ušao u raspravu sa njim tražeći mu novac, dok mu je ovaj objašnjavao da novac nije dao njemu već Srećkoviću. Među njima, prema Tadićevim rečima, nije bilo fizičkog kontakta, eventualno ga je pomerio “da se ne raspravljaju više”.


Dok se to dešavalo, Nemanja Minić, koji je radio na garderobi izašao je da isprati hostese, a prema Tadićevim rečima, Basta je Vukiću u tom trenutku pokazao na njega kao osobu koja je bila unutra kada su ga izbacivali.


Tadić tvrdi da je u tom trenutku bio ispred vrata. Minića, koji je pokušavao da izbegne Vukića koji je krenuo na njega, pustio je da priđe iza njegovih leđa i uđe u klub. U tom trenutku Vukić se zaleteo ka vratima na kojima je stajao Tadić, koji se okrenuo ka njemu i nogom ga odgurnuo.


Tužilaštvo tvrdi da je ovaj udarac prouzrokovao Vukićevu smrt.


Vukić je nastavio da udara u vrata, a iz kluba je izašao Svetislav Nikolajev, vlasnik firme koja obezbeđuje Tilt, koji mu je udario šamar preko ograde kluba. Vukić je hteo da uzvrati, ali je promašio. Tadić je u istrazi rekao da je tada pokušao da smiri situaciju i da je Nikolajeva ugurao u klub.


Nakon ovoga, Basta i Vukić odlaze i nema ih desetak minuta.


Vukić se vratio i legao pored kluba jer mu je pozlilo. Basta je pokušavao da pomogne prijatelju, a obezbeđenje mu je iznelo vodu i pitalo da li da zovu hitnu pomoć. Vukić navodno nije želeo da uđe u kola hitne pomoći, već je to učinio kada je stigla policija.


Slobodan Vukić bio je u komi dve nedelje, a početkom 2016. godine podlegao je povredama zadobijenim u ovoj tuči.

Vukićev prijatelj Miroslav Basta, ranije je novinarima CINS-a rekao da su te večeri dosta popili i nehotice prosuli nekoliko čaša pića, nakon čega su im prišli radnici obezbeđenja. Objasnio je da je krenuo prema izlazu i zamolio obezbeđenje da izvede Vukića.

Kako je tada rekao, blizu izlaza se okrenuo i primetio da Vukić već ima povrede po licu i da krvari iz nosa. Iza njih su izašli i pripadnici obezbeđenja – a jedan od njih je Vukića udario nogom u stomak.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Aca B.
Aca B.
06 mar 2018 09:37

Hahaha
Kad citam ovu rekonstrukciju dogadjaja, samoo fali i kora od banane na koju se preminuli okliznuo.
Te telece glave jedva cekaju da biju neduzne ljude.
Tako pre 7 dana.. Ispred Gotika je bila neka tuca, drugar izasao ispred i lik ga udari i polomi nos. Mislivsi da je jedan od momaka koji prave probleme.

Tagovi

Povezano