AktuelnoPrivatno obezbeđenjeSud i tužilaštvo

Završeno veštačenje u slučaju tuče ispred kluba Tilt

27. okt 2016.
Foto: CINS
Veštačenje gotovo, istraga još traje

Više javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je da su dobili nalaze veštaka u slučaju smti Slobodana Vukića nakon sukoba sa obezbeđenjem kluba Tilt. Istraga se vodi protiv Milovana Tadića, pripadnika obezbeđenja kluba, koji je blizak navijačima Partizana.

 

Slobodan Vukić preminuo je u januaru ove godine, nakon što je dve nedelje proveo u komi zbog povreda koje je zadobio u tuči u beogradskom klubu Tilt. Iako se tuča desila 23. decembra 2015. godine, za ovaj slučaj javnost je saznala tek u januaru, nakon Vukićeve smrti.

Policija je tada saslušala samo Milovana Tadića koji je, prema navodima svedoka, Vukića udario nogom u stomak kada je izlazio iz kluba. On je ubrzo nakon saslušanja pušten, a Više javno tužilaštvo potvrdilo je da se protiv njega vodi istraga zbog nanošenja teških telesnih povreda usled kojih je nastupila smrt.

Okolnosti pod kojima je došlo do tuče još nisu jasne, a veštačenje bi trebalo da pokaže šta je uzrok smrti. Iako se u medijima spekulisalo da nalazi pokazuju kako je Vukić preminuo zbog nastalih povreda, u tužilaštvu nisu želeli da otkrivaju detalje dok se ne završi istraga.

U trenutku tuče, klub Tilt obezbeđivala je kompanija Fort Security, a kako je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) ranije otkrio, Tadić je ujedno bio radnik obezbeđenja Radio televizije Srbije.

Novinari CINS-a otkrili su da je Tadić takođe blizak navijačima Partizana te se mogao videti na tribini pored nedavno preminulog Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Pojavio se kao podrška na suđenju navijačima Veljku Belivuku i Darku Ristiću za napad na obezbeđenje generalnog direktora FK Partizan Miloša Vazure.


Zajedno sa Darkom Ristićem, Tadić je došao i na sahranu Stankovića koji je ubijen polovinom oktobra, a za čijim ubicama policija i dalje traga.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano