AktuelnoSrbija

Stanko Subotić optužuje Dušana Mihajlovića za reketiranje

11. avg 2010.
Biznismen Stanko Subotić Cane optužuje bivšeg ministra policije Dušana Mihajlovića da mu je tražio novac kako ga ne bi krivično gonio zbog šverca cigareta

Subotićev advokatski tim predao je Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu novu pisanu izjavu gde su predstavljeni dokazi za sumnju da je bivši ministar policije izvršio krivična dela. Subotić optužuje Mihajlovića da mu je iznuđivao novac, a sve na osnovu „montirane i tajne istrage koju je protiv njega vodio Miodrag Vuković, jedan od najpouzdanijih Miloševićevih ljudi“. Mihajlović je vršio krivična dela, iznudu, ucenu, reketiranje, a sve to kroz zloupotrebu službenog položaja, navodi se u saopštenju advokatskog tima. Subotić takođe otkriva prave motive pokretanja policijske akcije „Mreža“, kao i povezanost ministara iz perioda Miloševićeve vlasti sa političarima nakon petooktobarskih promena.

U izjavi je opisano kako se i koliko puta Stanko Subotić sastajao sa Dušanom Mihajlovićem, koliko mu je novca dao. Navode se mesta i datumi sastanaka, sadržaji SMS poruka koje je Subotić dobijao od Mihajlovića, kao i brojevi telefona.

Subotić tvrdi da poseduje audio zapise i transkripte razgovora sa Mihajlovićem, sadržaje SMS poruka koje dokazuju njihovu međusobnu komunikaciju, kao i da je dao 50 hiljada evra partiji bivšeg ministra policije, a zatim i njemu lično i 200 hiljada evra. Novac je davao ne da bi se prikrilo ono što je Subotić uradio, već da mu ne bi napakovali ono što nije uradio, izjavio je Subotićev branilac advokat Radoslav Tadić.

 

Advokat Stanka Subotića Radoslav Tadić postavio je pitanje kako to da se Mihajlović toliko puta sastajao sa Stankom Subotićem kad je on lice protiv koga Mihajlović vodi pretkrivični postupak. Tadić je dodao da je od njegovog klijenta traženo 20 miliona za kupovinu „C marketa“.

Međutim, bivši ministar policije Mihajlović, u pisanoj izjavi agenciji Beta, negirao je da je ucenjivao Stanka Subotića Caneta i za takve tvrdnje ocenio da su „apsolutne i zlonamerne“ laži.

„Žalim što je moj zemljak u toliko velikoj nuždi i što mu ne može pomoći idiotska konstrukcija njegovog savetnika da sam odobrio akciju „Mreža“ da bi njega reketirao. Za istinu dovoljni su datumi. Akcija „Mreža“ je uvedena nekoliko meseci pre nego što me je Vladimir Popović upoznao sa Subotićem, a završena je tek po isteku mog mandata“, naveo je Mihajlović.

 

Nedostajuća dokumentacija za prethodne optužbe


Prilikom predaje prethodne pisane izjave Tužilaštvu u Beogradu, Subotić je najavio nastavak dostavljanja dokaza koji su u vezi i sa ostalim krivičnim delima, među kojima je i privatizacija „Luke Beograd“. S obzirom da je Savet za borbu protiv korupcije već podneo krivičnu prijavu protiv 17 osoba za slučaj privatizacije „Luke Beograd“, Subotićevi advokati kažu da je svoja saznanja i dokumentaciju prosledio Savetu. Još u martu ove godine, Subotić je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu u Ženevi protiv Mihajlovića i još 22 osobe za više krivičnih dela po kojoj Tužilaštvo uveliko postupa.

Stanko Subotić je u Srbiji i Italiji optužen za šverc cigareta i nalazi se na poternici Interpola. Danas boravi u Ženevi.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano