AktuelnoSud i tužilaštvo

Oslobađajuća presuda za Stanka Subotića

18. jul 2014.
Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas kontroverznog biznismena Stanka Subotića optužbi da je švercovao cigarete tokom 1995. i 1996.

Ovo je druga presuda za Stanka Subotića u ovom postupku. Prvobitno je u oktobru 2011. bio osuđen na šest godina, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo u martu 2013. i naložio da se suđenje ponovi.

Subotić je bio optužen da je učestvovao u švercu cigareta 30. novembra 2007. Za njim je bila raspisana Interpolova poternica koja je važila do sredine prošle godine. Tokom suđenja, živeo je u Švajcarskoj koja nije želela da ga uhapsi i isporuči Srbiji.

Nakon dolaska Sprske napredne stranke (SNS) na vlast, Subotić se vratio u Srbiju u julu prošle godine kada je bila ukinuta Interpolova poternica i omogućeno mu da se uz brani sa slobode.

Opširnije o ovome i obrazloženju presude čitajte večeras na našem sajtu.

Autori:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano