30 Maj 2016, 15:33

Komentari (1)

Mitrović je imao priliku za razgovor

 

Piše: Dino Jahić, glavni i odgovorni urednik CINS-a

Foto: Screenshot naslovnice Danas

Foto: Screenshot naslovnice Danas

U reakciji na tekst Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), objavljen u dnevnom listu Danas pod nazivom “Država pomogla televiziju Pink sa 3,9 miliona evra”, vlasnik preduzeća Pink International Company, Željko Mitrović, ni u jednom delu ne demantuje činjenice navedene u tekstu, niti daje odgovore na postavljena pitanja.

 

Gospodin Mitrović tako ne objašnjava kako je dobio kredit i garanciju od državne Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI) iako podaci ukazuju na to da je on u tom trenutku bio poreski dužnik. Između ostalog, ostaje nejasno i kakva je priroda posla za koju je Pink International Company dobio pomoć od AOFI-ja.

 

Takođe, gospodin Mitrović se javnosti obraća nakon objavljenog teksta, iako smo od njega tražili zvaničan intervju pre skoro dve nedelje.

 

Na razgovor nisu pristali ni iz AOFI-ja, niti su odgovorili na pitanja novinara CINS-a. CINS je još u decembru prošle godine zatražio svu dokumentaciju koja se odnosi na ugovore sa Pinkom i podatke o drugim klijentima AOFI-ja, ali ova agencija odbija da dostavi informacije. Poverenik za informacije od javnog značaja zbog toga ih je u dva navrata kaznio sa ukupno 200 hiljada dinara.

 

Poziv gospodinu Mitroviću da pristane na razgovor za CINS i odgovori na sva pitanja u vezi sa pomoći koju je dobio od državne agencije i dalje je otvoren.


Komentari (1)
Napiši komentar
Sava Peric
15 Jul 2016, 12:15
Vecina"biznismena"je novac i garancije dobila tako sto je poznavala clanove komisije ili direktno nalogodavce tj."vlasnike" svih nasih para koje uzaludno trose na sebe i svoje bliznje.
Istrazite na koliko je osudjen Mitrovic mladji i da li ima ikakve veze ne silazenje sa ruzicaste AV sa presudom Mitrovic junioru.Unapred hvala,pa makar i ne smeli istraziti,razumem donekle.


Ime i prezime

Komentar
Ne možete da protumačite sliku? kliknite ovde da osvežite

Podrzi nas - podrzi CINS