AktuelnoPrekogranični organizovani kriminalSud i tužilaštvo

Šariću nastavljeno suđenje pred istim sudijama

18. sep 2015.
bg.vi.sud.rs
Predsedavajući sudija Siniša Petrović: O Šarićevom zahtevu odlučeno, rešenje dostavljeno podnosiocu, a mi idemo dalje

Suđenje Darku Šariću u postupku za pranje novca nastavljeno je pred istim sudijama, izvođenjem novih dokaza – dokumenata o poslovanju preduzeća Mitrosrem, Jedinstvo, Vojvodina ad, Putnik, Štampa sistem i drugih.


U vezi sa Šarićevim zahtevom da se tročlano veće, koje ga je u odvojenom postupku osudilo za šverc kokaina, izuzme iz ovog procesa, predsedavajući Veća, sudija Siniša Petrović, rekao je da je o tom zahtevu odlučeno, da je rešenje dostavljeno podnosiocu a da “mi idemo dalje”.


Pre nastavka izvođenja novih dokaza, pred sudom je govorio Bojan Stanojković, koji je sa Šarićem takođe bio optužen za šverc kokaina, ali je u tom procesu oslobođen. On se do sada nije pojavljivao pred sudom, odnosno, suđeno mu je u odsustvu.


Stanojković je rekao da je državljanin Crne Gore, da stanuje u Budvi, da je po zanimanju turistički radnik, a da od imovine ima hotel u Budvi i kuću, koja mu je u ovom postupku oduzeta. Na poziv da se izjasni o krivici, Stanojković je odgovorio:


– Nisam kriv za ovo što mi tužilac stavlja na teret, nisam uradio nijedno krivično delo. Kada malo proučim optužnicu, tada ću moći detaljnije da se izjasnim o svemu.


Među prikazanim dokazima bilo je nekoliko desetina ugovora: o pozajmicama, preuzimanju duga, kupoprodaji firmi ili dobara; izvodi sa bankovnih računa, ali i zapisnici o pretresu stanova nekoliko okrivljenih i svedoka.


Zamenik tužioca Saša Ivanić rekao je da će “komparacija ovoga sa presretnutim telefonskim komunikacijama uveriti sudsko veće šta je bila prava priroda ovih pravnih poslova”, te kao primer naveo dokumenta o trgovini semenskim kukuruzom u količinama “koje bi mogle nahraniti neke zemlje sa milionima stanovnika”.


Veći deo pretresa prošao je u polemici između advokata odbrane i sudije, zbog načina izvođenja dokaza, jer je, prema mišljenju advokata, sve bilo isuviše brzo, imajući u vidu da je dokumentacija veoma obimna.


Suđenje će biti nastavljeno 30. oktobra.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano