AktuelnoPrekogranični organizovani kriminalSud i tužilaštvo

Šarić traži izuzeće sudija

17. sep 2015.
bg.vi.sud.rs
Darko Šarić tvrdi da ga je tročlano sudsko veće – koje ga je prethodno osudilo za šverc droge – i u ovom postupku osudilo unapred

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pranje novca danas je prekinuto jer je Šarić tražio izuzeće sudskog veća – sudija Siniše Petrovića, Vladimira Vučinića i Aleksandra Trešnjeva – koje ga je u odvojenom postupku osudilo za šverc kokaina.


– Dobio sam transkripte od 13. jula, i mislim da ste mene i ostale već osudili za pranje novca – rekao je Šarić, potom je pročitao deo obrazloženja presude, koje je sadržalo i formulaciju “ubacivali novac u legalne tokove” i nastavio:


– Iz ovih reči mi samo možemo da očekujemo samo zatvor. Mislim da niste objektivni. Imali smo nefer suđenje, bili ste naklonjeni svedocima-saradnicima – dokumenta koja sam vam dostavio o njima uopšte niste uzeli u analizu. U prirodi posla Tužilaštva je, da tako kažem, da igra prljavo, ali vi ste nam više bili tužioci nego oni. Znam da vas niko neće zameniti, ali ajde da pokušam, možda nas iznenade.


Šarić je takođe pitao sudiju da li je u skladu sa zakonom da on, u nastavku postupka, ne prisustvuje suđenju. Međutim, prema rečima sudije Petrovića, zakon ne dozvoljava ovu mogućnost:


– Po procesnom zakonu to što ste tražili nije moguće – imperativ je da prisustvujete. Da li ćete Vi aktivno da učestvujete, postavljate pitanja, dajete primedbe i komentare, to je Vaš izbor.


O Šarićevom zahtevu odlučivaće predsednik Višeg suda, a nastavak suđenja zakazan je za sutra.


Pred Specijalnim sudom se prvi put pojavio Bojan Stanojković. On je, zajedno sa Šarićem, bio optužen i za šverc kokaina, ali je presudom od 13. jula – oslobođen. Tom suđenju Stanojković nikada nije prisustvovao.

 

CINS-ovu hronologiju „slučaja Šarić“ pogledajte OVDE.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano