AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Šaranović i Koljenšić ponovo uhapšeni

09. apr 2014.
vijesti.me/V.Belojević
Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić po drugi put uhapšeni iz istog razloga - zbog ubistva Nikole Bojovića - ali ovog puta po nalogu iz Crne Gore a ne iz Srbije

Slobodana Šaranovića i njegovog saradnika Ratka Koljenšića sinoć je crnogorska policija uhapsila drugi put u poslednjih devet meseci. Ovog puta po nalogu Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore, koje je otvorilo istragu o ubistvu Nikole Bojovića, rođenom bratu poznatog srpskog kriminalca Luke Bojovića


Prvi put su uhapšeni u julu prošle godine, na osnovu poternice koju je za njima raspisalo beogradsko odeljenje Interpola, takođe zbog sumnje da su učestvovali u Bojovićevom ubistvu.


Nakon sedam meseci provedenih u ekstradicionom pritvoru i više različitih odluka koje su crnogorski sudovi donosili po pitanju izručenja Srbiji, u februaru 2014. Apelacioni sud je doneo konačnu odluku – Šaranović i Koljenšić neće biti izručeni Srbiji.

 

Kako je tada pisalo u rešenju ovog suda, odluka o neizručenju Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića doneta je jer je planiranje krivičnog dela izvršeno u Crnoj Gori, te stoga „nisu postojali uslovi“ za njihovo izručenje Srbiji.


Šaranović i Koljenšić pušteni su na slobodu. Međutim, sloboda, nije dugo potrajala, tek dva meseca.


Nikola Bojović ubijen je u aprilu prošle godine, u sedam sati ujutru, dok je izlazio iz pekare u Ulici carice Milice, u centru Beograda. Kao plaćeni ubica, koji je pucao u Bojovića, osumnjičen je Saša Cvetanović zvani Pitbul, iz Vranja. Prema navodima domaćeg tužilaštva, Slobodan Šaranović je ubistvo organizovao iz osvete jer veruje da je Luka Bojović nalogodavac i organizator ubistva njegovog mlađeg brata Branislava Šaranovića, koji je ubijen je u Beogradu 2009. godine. Detalje o tome kako je ubistvo izvršeno, možete pročitati ovde.


Pre nedelju dana u beogradskom kafiću Mariki ubijen je Rade Rakonjac, bivši član garde Željka Ražnatovića Arkana, i blizak saradnik Luke Bojovića. Mediji u Srbiji nagađaju da je Rakonjac žrtva obračuna koji postoje između porodica Šaranović I Bojović, ali još uvek nema jasnih dokaza niti potvrđenih informacija koje bi ukazale na to. Više o ubistvu Rakonjca pročitajte ovde.

Autor:

Ostavi komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o

Tagovi

Povezano

Send this to a friend