AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Šaranović i Koljenšić ponovo uhapšeni

09. apr 2014.
vijesti.me/V.Belojević
Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić po drugi put uhapšeni iz istog razloga - zbog ubistva Nikole Bojovića - ali ovog puta po nalogu iz Crne Gore a ne iz Srbije

Slobodana Šaranovića i njegovog saradnika Ratka Koljenšića sinoć je crnogorska policija uhapsila drugi put u poslednjih devet meseci. Ovog puta po nalogu Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore, koje je otvorilo istragu o ubistvu Nikole Bojovića, rođenom bratu poznatog srpskog kriminalca Luke Bojovića


Prvi put su uhapšeni u julu prošle godine, na osnovu poternice koju je za njima raspisalo beogradsko odeljenje Interpola, takođe zbog sumnje da su učestvovali u Bojovićevom ubistvu.


Nakon sedam meseci provedenih u ekstradicionom pritvoru i više različitih odluka koje su crnogorski sudovi donosili po pitanju izručenja Srbiji, u februaru 2014. Apelacioni sud je doneo konačnu odluku – Šaranović i Koljenšić neće biti izručeni Srbiji.

 

Kako je tada pisalo u rešenju ovog suda, odluka o neizručenju Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića doneta je jer je planiranje krivičnog dela izvršeno u Crnoj Gori, te stoga „nisu postojali uslovi“ za njihovo izručenje Srbiji.


Šaranović i Koljenšić pušteni su na slobodu. Međutim, sloboda, nije dugo potrajala, tek dva meseca.


Nikola Bojović ubijen je u aprilu prošle godine, u sedam sati ujutru, dok je izlazio iz pekare u Ulici carice Milice, u centru Beograda. Kao plaćeni ubica, koji je pucao u Bojovića, osumnjičen je Saša Cvetanović zvani Pitbul, iz Vranja. Prema navodima domaćeg tužilaštva, Slobodan Šaranović je ubistvo organizovao iz osvete jer veruje da je Luka Bojović nalogodavac i organizator ubistva njegovog mlađeg brata Branislava Šaranovića, koji je ubijen je u Beogradu 2009. godine. Detalje o tome kako je ubistvo izvršeno, možete pročitati ovde.


Pre nedelju dana u beogradskom kafiću Mariki ubijen je Rade Rakonjac, bivši član garde Željka Ražnatovića Arkana, i blizak saradnik Luke Bojovića. Mediji u Srbiji nagađaju da je Rakonjac žrtva obračuna koji postoje između porodica Šaranović I Bojović, ali još uvek nema jasnih dokaza niti potvrđenih informacija koje bi ukazale na to. Više o ubistvu Rakonjca pročitajte ovde.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano