AktuelnoVideoMedijiOružje

Priča o priči: Uzbunjivač

30. jan 2020.
Foto: CINS
Borba jednog čoveka da se čuje istina o mogućim zloupotrebama u valjevskoj fabrici oružja Krušik, u koju je uključen sam vrh vlasti u Srbiji, obeležila je prethodnu godinu. Centar za istraživačko novinarstvo Srbije otkriva kako je nastala priča o Krušiku - od prvog susreta Aleksandra Obradovića sa novinarima pa sve dok javnost nije saznala za njegovo hapšenje.

O tome na koji način je tekla komunikacija Aleksandra Obradovića i istraživačkih novinara, zašto je Obradović išao „od redakcije do redakcije“, o čemu je razmišljao u pritvoru i kako su se novinari osećali kada su saznali da im je izvor uhapšen, za CINS govore uzbunjivač Aleksandar Obradović, urednik Balkanske istraživačke mreže (BIRN) Slobodan Georgiev, urednik Pištaljke Vladimir Radomirović, novinarka portala Arms Watch Dilyana Gaytandzhieva (Dilijana Gajtandžijeva), novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić i novinarka Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Dragana Pećo.

 

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Autori:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano