AktuelnoSrbija

MUP najavljuje nova hapšenja u akciji ’’Morava’’

01. nov 2009.
U akciji ’’Morava’’ uhapšeno 500 dilera koji predstavljaju sponu između većih trgovaca i korisnika narkotika

Ivica Dačić: ‘Cilj akcije nije bio da se dođe do organizatora kriminalnih grupa, već da se ide ka sprečavanju i paralisanju dilerske mreže’ (foto: Tanjug)

Hapšenje 500 dilera droge od 31. oktobra, predstavlja samo preventivnu fazu akcije ’’Morava’’, sprovedenoj na teritoriji cele Srbije, gde su ’’sasečeni’’ samo oni koji su najbliži kupcima, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. Cilj akcije nije bila velika zaplena, već paralisanje linija narkotika koje vode do dece, do osnovnih i srednjih škola i diskoteka, tvrde u MUP-u.

’’To znači da ćemo ove akcije pretresa objekata i privođenja lica koja se bave dilovanjem i proizvodnjom narkotika nastaviti i dalje’’, rekao je Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova, dodajući i da postoji mogućnost zaplene imovine uhapšenih, ukoliko se utvrdi da je stečena kriminalom.

Akcija je toga dana počela rano ujutro, u 27 gradova, na oko 600 lokacija, uz podršku dve hiljade pripadnika policije. Zaplenjeno je oko 20 kilograma heroina, 57 komada pištolja i pušaka, kao i veća količina municije. Pronađena su četiri ukradena automobila, a privremeno je oduzeto oko 20 automobila visoke klase. Kod jedne osobe u Beogradu pronađeno je preko milion falsifikovanih američkih dolara.

Za više od stotinu osoba određeno je zadržavanje. Među uhapšenima je Vojkan Stojičić, sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, i Predrag Opačić, brat Nenada Opačića, nekadašnjeg vođe novosadskog ’’veterničkog klana’’, koji je 2005. godine osuđen na 15 godina zatvora zbog trgovine narkoticima (uglavnom heroinom i kokainom).

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano