AktuelnoFinansiranje medijaO istraživačkom novinarstvu

Mitrović je imao priliku za razgovor

30. maj 2016.
Foto: Screenshot naslovnice Danas
 

U reakciji na tekst Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), objavljen u dnevnom listu Danas pod nazivom “Država pomogla televiziju Pink sa 3,9 miliona evra”, vlasnik preduzeća Pink International Company, Željko Mitrović, ni u jednom delu ne demantuje činjenice navedene u tekstu, niti daje odgovore na postavljena pitanja.

 

Gospodin Mitrović tako ne objašnjava kako je dobio kredit i garanciju od državne Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI) iako podaci ukazuju na to da je on u tom trenutku bio poreski dužnik. Između ostalog, ostaje nejasno i kakva je priroda posla za koju je Pink International Company dobio pomoć od AOFI-ja.

 

Takođe, gospodin Mitrović se javnosti obraća nakon objavljenog teksta, iako smo od njega tražili zvaničan intervju pre skoro dve nedelje.

 

Na razgovor nisu pristali ni iz AOFI-ja, niti su odgovorili na pitanja novinara CINS-a. CINS je još u decembru prošle godine zatražio svu dokumentaciju koja se odnosi na ugovore sa Pinkom i podatke o drugim klijentima AOFI-ja, ali ova agencija odbija da dostavi informacije. Poverenik za informacije od javnog značaja zbog toga ih je u dva navrata kaznio sa ukupno 200 hiljada dinara.

 

Poziv gospodinu Mitroviću da pristane na razgovor za CINS i odgovori na sva pitanja u vezi sa pomoći koju je dobio od državne agencije i dalje je otvoren.

Autori:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sava Peric
Sava Peric
15 jul 2016 12:30

Vecina“biznismena“je novac i garancije dobila tako sto je poznavala clanove komisije ili direktno nalogodavce tj.“vlasnike“ svih nasih para koje uzaludno trose na sebe i svoje bliznje.
Istrazite na koliko je osudjen Mitrovic mladji i da li ima ikakve veze ne silazenje sa ruzicaste AV sa presudom Mitrovic junioru.Unapred hvala,pa makar i ne smeli istraziti,razumem donekle.

Tagovi

Povezano