AktuelnoMultimedijaCOVID-19

MAPA: Pronađite COVID-19 ambulantu u svom gradu

23. apr 2020.
Mapa sa COVID-19 ambulantama u Srbiji; foto: printscreen / CINS
Srbija trenutno raspolaže sa 169* ambulanti u kojima građani mogu da se jave doktoru čim osete simptome virusa korona. Najviše ambulanti, odnosno 20*, ima u Beogradu, gde ima i najviše zaraženih. CINS vam donosi mapu na kojoj možete da pronađete najbližu COVID-19 ambulantu - uz radno vreme i informaciju da li raspolaže laboratorijom, rendgenom i prilazom za invalide. Na mapi su dostupni i podaci o broju obolelih u vašem mestu, kao i broj ljudi koji su u samoizolaciji.

COVID-19 ambulante osnovane su u okviru postojećih domova zdravlja i bolnica za građane koji osete simptome virusa korona. Na tim mestima će svima koji se jave biti urađena dijagnostika, odnosno rendgenski će im pregledati pluća, proveriti krvna slika i izmeriti temperatura, a zatim i dati mišljenje o daljem lečenju, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja prilikom osnivanja COVID-19 ambulanti.

U mapi koju vidite CINS je uporedio zvanične podatke Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu o COVID-19 ambulantama i građanima u obaveznoj samoizolaciji, kao i podatke o zaraženima sa sajta Covid19.rs

izvor: Kancelarija za IT i eUpravu i sajt Ministarstva zdravlja covid19.rs 

Analiza dostupnih podataka pokazuje da najviše ambulanti ima u Beogradu – 20*, gde trenutno ima i najviše pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa. Drugi grad sa najviše obolelih je Niš, koji raspolaže sa dve COVID-19 ambulante. Po jednu ambulantu ima 119* mesta u Srbiji.

Podaci Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu pokazuju da od 169* ambulanti 44* nema rendgen, a 26* nema laboratoriju.

CINS svakog dana u 15 č. objavljuje i broj testiranih, zaraženih i preminulih u Srbiji, kao i koji je procenat zaraženih u odnosu na testirane, od prvog registrovanog slučaja u Srbiji 6. marta do danas. Pregledna tabela po danima je dostupna OVDE.

Sve naše priče u vezi sa virusom korona čitajte OVDE.

 

* Spisak ambulanti koje je objavila Kancelarija za IT i eUpravu naknadno smo dopunili:
29.04. ambulantama u Kragujevcu i Kruševcu,
11.05. ambulantama u Leskovcu, Smederevskoj Palanci, Somboru, Vlasotincu, Smederevu, Petrovcu na Mlavi
29.06. ambulantama u Beogradu (u gradskim opštinama Palilula i Zemun)
30.06. ambulantama u Brusu, Požarevcu i Kostolcu; a zbog otvaranja nove ambulante u Zemunu postojeća ambulanta u Topličkoj ulici prestala je da radi
03.07. ambulantama u Topoli i Medveđi
Do podataka smo došli direktno od ovih zdravstvenih ustanova.

Autor:

Ostavi komentar

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Irfan
Irfan
23. apr 2020. 14:38

Hvala vam puno na ovome.

kris
kris
23. apr 2020. 15:40

bravo !!

Minja
Minja
23. apr 2020. 18:17

Zasto je ambulanta Cukarica locirana na Novom Beogradu u bloku 70?

Tagovi

Povezano

Send this to a friend