AktuelnoMultimedijaCOVID-19

MAPA: Pronađite COVID-19 ambulantu u svom gradu

23. apr 2020.
Mapa sa COVID-19 ambulantama u Srbiji; foto: printscreen / CINS
Srbija trenutno raspolaže sa 163* ambulante u kojima građani mogu da se jave doktoru čim osete simptome virusa korona. Najviše ambulanti, odnosno 19, ima u Beogradu, gde ima i najviše zaraženih. CINS vam donosi mapu na kojoj možete da pronađete najbližu COVID-19 ambulantu - uz radno vreme i informaciju da li raspolaže laboratorijom, rendgenom i prilazom za invalide. Na mapi su dostupni i podaci o broju obolelih u vašem mestu, kao i broj ljudi koji su u samoizolaciji.

COVID-19 ambulante osnovane su u okviru postojećih domova zdravlja i bolnica za građane koji osete simptome virusa korona. Na tim mestima će svima koji se jave biti urađena dijagnostika, odnosno rendgenski će im pregledati pluća, proveriti krvna slika i izmeriti temperatura, a zatim i dati mišljenje o daljem lečenju, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja prilikom osnivanja COVID-19 ambulanti.

U mapi koju vidite CINS je uporedio zvanične podatke Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu o COVID-19 ambulantama i građanima u obaveznoj samoizolaciji, kao i podatke o zaraženima sa sajta Covid19.rs

izvor: Kancelarija za IT i eUpravu i sajt Ministarstva zdravlja covid19.rs 

Analiza dostupnih podataka pokazuje da najviše ambulanti ima u Beogradu – 19, gde trenutno ima i najviše pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa. Drugi grad sa najviše obolelih je Niš, koji raspolaže sa dve COVID-19 ambulante. Po jednu ambulantu ima 116* mesta u Srbiji.

Podaci Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu pokazuju da od 163* ambulante 43* nema rendgen, a 26* nema laboratoriju.

CINS svakog dana u 15 č. objavljuje i broj testiranih, zaraženih i preminulih u Srbiji, kao i koji je procenat zaraženih u odnosu na testirane, od prvog registrovanog slučaja u Srbiji 6. marta do danas. Pregledna tabela po danima je dostupna OVDE.

Sve naše priče u vezi sa virusom korona čitajte OVDE.

 

* Spisak ambulanti koje je objavila Kancelarija za IT i eUpravu naknadno smo dopunili:
29.04. ambulantama u Kragujevcu i Kruševcu,
11.05. ambulantama u Leskovcu, Smederevskoj Palanci, Somboru, Vlasotincu, Smederevu, Petrovcu na Mlavi.
Do podataka smo došli direktno od ovih zdravstvenih ustanova.

Autor:

Ostavi komentar

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Teodora ĆurčićMinjakrisIrfan Recent comment authors
  Prati  
najnoviji najstariji sa najviše glasova
Obavesti me o
Irfan
Guest
Irfan

Hvala vam puno na ovome.

kris
Guest
kris

bravo !!

Minja
Guest
Minja

Zasto je ambulanta Cukarica locirana na Novom Beogradu u bloku 70?

Tagovi

Povezano

Send this to a friend