AktuelnoMultimedijaCOVID-19

MAPA: Pronađite COVID-19 ambulantu u svom gradu

23. apr 2020.
Mapa sa COVID-19 ambulantama u Srbiji; foto: printscreen / CINS
Srbija trenutno raspolaže sa 169* ambulanti u kojima građani mogu da se jave doktoru čim osete simptome virusa korona. Najviše ambulanti, odnosno 20*, ima u Beogradu, gde ima i najviše zaraženih. CINS vam donosi mapu na kojoj možete da pronađete najbližu COVID-19 ambulantu - uz radno vreme i informaciju da li raspolaže laboratorijom, rendgenom i prilazom za invalide. Na mapi su dostupni i podaci o broju obolelih u vašem mestu, kao i broj ljudi koji su u samoizolaciji.

COVID-19 ambulante osnovane su u okviru postojećih domova zdravlja i bolnica za građane koji osete simptome virusa korona. Na tim mestima će svima koji se jave biti urađena dijagnostika, odnosno rendgenski će im pregledati pluća, proveriti krvna slika i izmeriti temperatura, a zatim i dati mišljenje o daljem lečenju, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja prilikom osnivanja COVID-19 ambulanti.

U mapi koju vidite CINS je uporedio zvanične podatke Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu o COVID-19 ambulantama i građanima u obaveznoj samoizolaciji, kao i podatke o zaraženima sa sajta Covid19.rs

izvor: Kancelarija za IT i eUpravu i sajt Ministarstva zdravlja covid19.rs 

Analiza dostupnih podataka pokazuje da najviše ambulanti ima u Beogradu – 20*, gde trenutno ima i najviše pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa. Drugi grad sa najviše obolelih je Niš, koji raspolaže sa dve COVID-19 ambulante. Po jednu ambulantu ima 119* mesta u Srbiji.

Podaci Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu pokazuju da od 169* ambulanti 44* nema rendgen, a 26* nema laboratoriju.

CINS svakog dana u 15 č. objavljuje i broj testiranih, zaraženih i preminulih u Srbiji, kao i koji je procenat zaraženih u odnosu na testirane, od prvog registrovanog slučaja u Srbiji 6. marta do danas. Pregledna tabela po danima je dostupna OVDE.

Sve naše priče u vezi sa virusom korona čitajte OVDE.

 

* Spisak ambulanti koje je objavila Kancelarija za IT i eUpravu naknadno smo dopunili:
29.04. ambulantama u Kragujevcu i Kruševcu,
11.05. ambulantama u Leskovcu, Smederevskoj Palanci, Somboru, Vlasotincu, Smederevu, Petrovcu na Mlavi
29.06. ambulantama u Beogradu (u gradskim opštinama Palilula i Zemun)
30.06. ambulantama u Brusu, Požarevcu i Kostolcu; a zbog otvaranja nove ambulante u Zemunu postojeća ambulanta u Topličkoj ulici prestala je da radi
03.07. ambulantama u Topoli i Medveđi
Do podataka smo došli direktno od ovih zdravstvenih ustanova.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
4 Komentara
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Irfan
Irfan
23 apr 2020 14:38

Hvala vam puno na ovome.

kris
kris
23 apr 2020 15:40

bravo !!

Minja
Minja
23 apr 2020 18:17

Zasto je ambulanta Cukarica locirana na Novom Beogradu u bloku 70?

Tagovi

Povezano