AktuelnoOsnovne škole

Koji problemi u osnovnim školama su do sada prijavljeni CINS-u?

30. nov 2019.
Osnovna škola u Beogradu; foto: CINS
Od kako je Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) započeo projekat istraživanja problema u osnovnim školama kroz direktnu komunikaciju sa roditeljima i zaposlenima u školama, stigle su prijave iz više beogradskih opština koje sugerišu prirodu problema.

Ono što je svim prijavama zajedničko je da su roditelji već pokušali sami da reše probleme preduzimanjem konkretnih proceduralnih koraka, sa nastavnicima i direktorima, dok se nekolicina u pokušaju nalaženja rešenja obratila i Ministarstvu prosvete, nauke i tehonološkog razvoja.

Zabeležen je i slučaj da je nekoliko roditelja ukazalo na jedan isti problem, verodostojno opisujući događaje, što potvrđuje veličinu problema i svakako traži posebnu pažnju našeg novinarskog tima.

Među prijavljenim problemima su i načini na koji škole prihoduju, ali taj novac, prema uvidu roditelja, ne ulažu u školu, pa su se CINS-u obratili u cilju utvrđivanja postojanja korupcije.

Veliki broj prijava tiče se vršnjačkog nasilja, odnosno dece koja po pravilu dugo maltretiraju druge đake, a škole ne reaguju propisno.

Pristigle su i žalbe na ponašanje pojedinih nastavnika, probleme sa udžbenicima, dnevnim boravkom i mnogi drugi relevantni problemi koje će novinarski tim CINS-a pažljivo obraditi.

Imajući u vidu sve navedeno, CINS će produžiti period prijavljivanja problema i poziva sve roditelje i zaposlene u školama da se do 15. decembra jave putem:

Uz gore navedene prijave o problemima je moguće i uživo razgovarati sa novinarkama CINS-a 4. i 11. decembra u prostorijama CINS-a (Resavska 28, 2. sprat). Mole se svi zainteresovani da zakažu termin na brojeve telefona: 011 33 42 790 ili 062 10 39 472.

U slučaju poteškoća u popunjavanju upitnika ili dodatnih pitanja, CINS je dostupan putem mejla office@cins.rs i poruke ili poziva na gore navedene brojeve telefona.

Podsećamo, zbog ograničenih kapaciteta, trenutno su predmet istraživanja samo osnovne škole na području Beograda. Više informacija o projektu na sledećem linku: cins.rs/prijavite-nam-probleme-u-osnovnim-skolama.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano