MultimedijaNovac iz budžeta

Kako je Udruženje Sime Spasića dobilo gradske prostorije u Nišu

05. jul 2021.
Simo Spasić; foto: N1
Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, čiji je zastupnik Simo Spasić, znalo je u aprilu da će se useliti u gradske prostorije u Nišu iako je gradska Komisija njihov zahtev razmatrala mesec dana kasnije.

Gradski lokal u Ulici Vožda Karađorđa 7, u centru Niša, trenutno niko ne koristi. Do oktobra 2020. tu je bila pekara Žitopek, a sredinom godine gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski dodelila ga je Udruženju porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, čiji je zastupnik Simo Spasić.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) otkriva da je Udruženje još sredinom aprila znalo da će dobiti taj prostor na korišćenje iako je gradska Komisija njihov zahtev da im se prostor dodeli razmatrala tek 18. maja.

Naime, u zapisniku sa vanredne sednice Skupštine Udruženja od 15. aprila vidi se da je jedna od tačaka bila imenovanje koordinatora kancelarije za Niš koje će biti upravo u Ulici Vožda Karađorđa – u prostorijama koje će im biti zvanično dodeljene tek 26. maja.

Spasić za CINS kaže da je još prošle godine njegovom Udruženju obećavan poslovni prostor u Voždovoj ulici za otvaranje spomen-sobe u Nišu. Iako kaže da mu nije bilo važno koji će prostor dobiti u toj ulici, u zapisniku su naveli onaj na broju sedam jer su porodice žrtava rekle da ta lokacija odgovara.

Sotirovski je potvrdila da se Udruženje raspitivalo za prostor. Ona je na pitanje kako su mesec dana pre nego što je Komisija razmatrala njihov zahtev znali koji će prostor dobiti rekla da su zapisnici sa sednica Udruženja nihova interna akta koja ne obavezuju Grad

Inače, ovaj lokal Udruženju je dodeljen bez javnog nadmetanja i po povlašćenoj ceni. Tako će mesečnu zakupninu za ovaj prostor Udruženje plaćati oko 12.ooo dinara. Iako Spasić za CINS tvrdi da je sve završeno, gradonačelnica kaže da ugovor sa Udruženjem još nije potpisan.

Više informacija u istraživanju CINS-a.

 

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Autori:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano