MultimedijaFunkcioneri

UKRATKO: Milutin Mrkonjić morao da prijavi crnogorsku firmu

18. mar 2020.
Milutin Mrkonjić; foto: N1
Prema zakonu, funkcioneri su dužni da Agenciji za borbu protiv korupcije prijave ukoliko su vlasnici neke firme i da svoja upravljačka prava u tim preduzećima prebace na osobu koja nije povezana sa njima. Međutim, narodni poslanik Milutin Mrkonjić to nije učinio sa svojom firmom Habit invest, registrovanoj u Crnoj Gori. Iako je Mrkonjić negirao vlasništvo, podaci do kojih je došao CINS pokazuju suprotno.

Visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) i poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srbije Milutin Mrkonjić je 2002. godine, bez ikakve naknade, dobio firmu Habit invest u Podgorici.

Iako je od tada do danas menjao funkcije – od ministarskih do poslaničkih – Mrkonjić Agenciji za borbu protiv korupcije nikada nije prijavio vlasništvo nad firmom, niti je preneo upravljačka prava, na šta ga zakon obavezuje.

Zbog toga će, kažu u Agenciji, proveriti da li postoje uslovi za pokretanje postupka protiv njega.

Mrkonjić o poslovanju ove firme za CINS prvo nije želeo da govori, a onda je, uprkos zvaničnoj dokumentaciji, negirao vlasništvo, a novinaru CINS-a je poručio da se „sabere“.

Kako je Mrkonjić postao osnivač firme u Crnoj Gori i i vezi sa biznismenom Radosavom Laletom Sekulićem, čitajte više u istraživanju CINS-a.

Autor:

Ostavi komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o

Tagovi

Povezano

Send this to a friend