MultimedijaFunkcioneri

UKRATKO: Milutin Mrkonjić morao da prijavi crnogorsku firmu

18. mar 2020.
Milutin Mrkonjić; foto: N1
Prema zakonu, funkcioneri su dužni da Agenciji za borbu protiv korupcije prijave ukoliko su vlasnici neke firme i da svoja upravljačka prava u tim preduzećima prebace na osobu koja nije povezana sa njima. Međutim, narodni poslanik Milutin Mrkonjić to nije učinio sa svojom firmom Habit invest, registrovanoj u Crnoj Gori. Iako je Mrkonjić negirao vlasništvo, podaci do kojih je došao CINS pokazuju suprotno.

Visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) i poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srbije Milutin Mrkonjić je 2002. godine, bez ikakve naknade, dobio firmu Habit invest u Podgorici.

Iako je od tada do danas menjao funkcije – od ministarskih do poslaničkih – Mrkonjić Agenciji za borbu protiv korupcije nikada nije prijavio vlasništvo nad firmom, niti je preneo upravljačka prava, na šta ga zakon obavezuje.

Zbog toga će, kažu u Agenciji, proveriti da li postoje uslovi za pokretanje postupka protiv njega.

Mrkonjić o poslovanju ove firme za CINS prvo nije želeo da govori, a onda je, uprkos zvaničnoj dokumentaciji, negirao vlasništvo, a novinaru CINS-a je poručio da se „sabere“.

Kako je Mrkonjić postao osnivač firme u Crnoj Gori i i vezi sa biznismenom Radosavom Laletom Sekulićem, čitajte više u istraživanju CINS-a.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano