AktuelnoFunkcioneri

Mrkonjić negira vlasništvo nad crnogorskom firmom, podaci ga demantuju

12. mar 2020.
Milutin Mrkonjić; foto: N1
Dok narodni poslanik i visoki funkcioner SPS Milutin Mrkonjić ocenjuje kao „glupost“ tvrdnju da je vlasnik crnogorske firme Habit invest, podaci do kojih je došao CINS ga demantuju. Naime, prema Centralnom registru privrednih društava Crne Gore, Mrkonjić se i dalje vodi kao vlasnik ovog preduzeća, koje je, kako je CINS prethodno otkrio, 2002. godine dobio na poklon.

Ono što za Agenciju za borbu protiv korupcije predstavlja osnov za eventualno pokretanje postupka, za socijalistu Milutina Mrkonjića predstavlja „glupost“.

„Kakav vlasnik. Pričaš gluposti. Nađi dokaze, pa mi daj. Šta piše. Donesi dokaze ili daj dokaze kome ‘oćeš. Nemoj sada da pričamo gluposti. Ja nisam vlasnik ničeg danas. Baš ničega“, rekao je Mrkonjić novinaru Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

Da Mrkonjić ima vlasništvo nad firmom Habit invest, koju je, inače, dobio na poklon od prethodnih vlasnika – lihtenštajnske firme Habit med i izvesnog Zorana Vidića – su 2016. za CINS potvrdili i iz Poreske uprave Crne Gore.

Ova informacija se svakog trenutka može naći i na sajtu Centralnog registra privrednih društava Crne Gore, gde je ovaj funkcioner naveden kao jedini osnivač Habit investa, a pored toga i kao zastupnik preduzeća.

 

 

Ipak, o svemu ovome, Mrkonjić nije želeo da govori za CINS. Tvrdio je da vozi automobil, kao i da nije raspoložan za priču.

„’Ajd, nemoj da budem vulgaran sada. Vozim kola, čuješ šta ti kažem. Danas je dan kada nisam baš raspoložen da pričam s tobom o tim glupostima“, rekao je Mrkonjić.

Inače, tog dana je bio 11. mart, dan godišnjice smrti bivšeg predsednika Jugoslavije, optuženog ratnog zločinca pred haškim sudom i Mrkonjićevog partijskog kolege Slobodana Miloševića.

Mrkonjić je ranije tvrdio i da nikad nije bio u Crnoj Gori, što se brzom pretragom interneta takođe ispostavilo kao netačno, jer je bar u julu 2016. letovao u luksuznom hotelu u Herceg Novom.

 

Podsetimo, Mrkonjić je bez naknade 2002. godine preuzeo vlasništvo nad firmom Habit invest u Podgorici, koja je bila povezana sa Radosavom Sekulićem, inače akterom afere Agrobanka i čovekom bliskim SPS-u. Mrkonjić je i dalje vlasnik i zastupnik ovog preduzeća, ali to nikada nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, zbog čega ova institicuja proverava da li postoji uslov za pokretanje postupka.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Prijavite se na newsletter.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezano

28. feb 2024.
Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) uvrstila je CINS-ovo istraživanje o SNS kol centru u konačan izveštaj o izborima u Srbiji održanim u decembru 2023. godine.
13. feb 2024.
Jedan tik tok video, dve prijave i nula odgovornosti – pročitajte šta se sve desilo nakon što je CINS pisao o kol centru Srpske napredne stranke.
11. jan 2024.
Agencija za sprečavanje korupcije odlučila je da ne pokrene postupak u vezi sa SNS kol centrom. Međutim, Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija kaže da oni nisu uradili sve da ispitaju taj slučaj.
10. jan 2024.
Nakon što je Transparentnost Srbija podnela prijavu Agenciji za sprečavanje korupcije zbog sumnje da je organizacijom kol centra ova stranka prekršila Krivični i Zakon o finansiranju političkih aktivnosti, SNS je negirao tvrdnje.