AktuelnoSrbija

Uhapšen vođa nekadašnjeg “rakovičkog klana“

25. sep 2009.
Nebojša Stojković Stojke
Nebojša Stojković, zvani Stojke (41), nekadašnji vođa takozvanog rakovičkog klana, uhapšen je u utorak kada je policija prilikom pretresa njegovog stana na Vračaru pronašla dva pištolja, za koje nije imao dozvolu. Pretres njegovog stana je izvršen zbog sumnji da je učestvovao u pucnjavi koja se dogodila u avgustu u klubu “Brodarac“ ispod Brankovog mosta

Prema informacijama “Bele knjige“ o organizovanom kriminalu koju je MUP sastavio tokom 2002. i 2003. godine, Stojke je predvodio rakovički klan, veoma agresivnu i brutalnu kriminalnu grupu, koja se bavila reketiranjem, iznudama, zelenaštvom, otmicama i naplatama dugova, a novac koji su nelegalno stekli su prali ulaganjem u nekretnine i građevinske poslove na teritoriji opština Čukarica i Rakovica.

Pripadnici ove grupe su uhapšeni tokom akcije “Sablja“, u martu 2003. godine. Stojkovića je policija prijavila da je izvršio dvostruko ubistvo, ali je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi. Međutim, na odvojenom sudskom procesu, koji se u Okružnom sudu u Beogradu vodio protiv šestorice pripadnika rakovičke grupe zbog trgovine narkoticima (heroin i kokain), oružja, razbojništava i iznude, Stojković je krajem februara 2006. osuđen na šest i po godina zatvora. Cela rakovička grupa osuđena je tada na ukupno 62 godine i 10 meseci zatvora. Stojković se nalazio u privoru od marta 2003., kada je uhapšen u akciji “Sablja“ do presude u februaru 2006. godine kada je pušten da na slobodi čeka pravosnažnost presude.

To su iskoristili Stojkovićevi protivnici da pokušaju da ga likvidiraju.

U oktobru prošle godine policija je uhapsila grupu koja je planirala da Stojkovića digne u vazduh sa dva kilograma eksploziva postavljenim u njegov “audi“, parkiran ispred zgrade u kojoj živi na Vračaru. Uhapšeni su tada Benedi Đukanović i Miloš Đordia, obojica iz BiH, koji su trebali biti neposredni izvršioci, kao i beograđanin Saša Nikolić, zvani Čvarak, koji je osumnjičen kao naručilac ubistva. Čvarak je bivši pripadnik rakovičkog klana, nije hapšen tokom akcije “Sablja“ i sumnja se da je u tom periodu izbio sukob između njega i vođe klana Stojketa.

Svi se trenutno nalaze u zatvoru, a sudeći po nedavnim događajima, za Nebojšu Stojkovića to je najbezbednije okruženje.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano