AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Uhapšen osumnjičeni u slučaju Pukanić

30. maj 2009.
Milenko Kuzmanović (Foto: www.javno.com)
Milenko Kuzmanović, jedan od osumnjičenih u slučaju ubistva vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional Ive Pukanića, uhapšen je danas u Beogradu

Kuzmanović, kojeg mediji nazivaju saradnikom Joce Amsterdama, je već jednom bio hapšen zbog istih sumnji. On je 29. oktobra prošle godine uhapšen u Hrvatskoj zajedno sa Slobodanom Đurovićem iz Crne Gore. Kuzmanović je tada sumnjičen da je doneo eksploziv korišćen u atentatu na Pukanića, kao i da je bio zadužen da Robertu Mataniću i njegovom bratu Luki omogući bekstvo i uništi dokaze.

 

Posle 55 dana provedenih u pritvoru, pušten je zbog nedostatka dokaza, a u januaru 2009. godine, njegovi advokati su najavili da će tužiti državu Hrvatsku pred Ustavnim sudom te zemlje. Po izlasku iz pritvora, u intervjuu Blicu, Milenko Kuzmanović je potvrdio da Roberta Matanića zna već osam godina, ali je istakao da je Sretena Jocića viđao samo na televiziji, dok je Slobodana Đurovića, za kojeg se priča da je Jocin kum, prvi put video kada su uhapšeni i da ga ranije nije poznavao.

Inače, hrvatski novinar i vlasnik magazine Nacional, Ivo Pukanić i šef marketinga tog nedeljnika, Niko Franić, ubijeni su 23. oktobra eksplozivom postavljenim ispod Pukanićevog automobila. Ubrzo nakon toga su u vezi sa atentatom uhapšeni braća Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Slobodan Đurović i Milenko Kuzmanović, dok se za Bojanom Gudurićem i Željkom Milovanovićem do danas traga.

 

Zbog sumnje da je organizovao Pukanićevo ubistvo, 27. aprila ove godine, srpska policija je uhapsila Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam. Vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu pre tri dana je produžilo Jociću pritvor na naredena dva meseca.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano