AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Uhapšen osumnjičeni izvršilac ubistva Ive Pukanića

01. jun 2009.
Željko Milovanović, koji se sumnjiči da je neposredni izvršilac ubistva vlasnika zagrebačkog nedeljnika „Nacionala“ Ive Pukanića, uhapšen je prethodne noći u beogradskom naselju Dorćol

Milovanović se nalazio u bekstvu od 23. oktobra prošle godine, kada se ubistvo vlasnika „Nacionala“ dogodilo. Prema policijskim sumnjama, on je dovezao motorcikl marke „pežo“ napunjen eksplozivom i parkirao ga u dvorištu „Nacionala“ pored Pukanićevog automobila, a u eksploziji je, sem vlasnika, život izgubio i direktor marketinga, Niko Franić.

Željko Milovanović ima živopisnu kriminalnu karijeru koja uključuje više pljački, otmica i ubistavo, zbog čega je tražen od strane nekoliko domaćih sudova, ranjavanje u genitalije tokom vatrenog obracuna sa policijom, a takođe i spektakularno bekstvo iz toaleta Palate pravde u Beogradu 2003 godine. On je nekoliko godina proveo na ratištima kao pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) i Hrvatska policija ga sumnjiči da je učestvovao u ratnim zločinima počinjenim na teritoriji Istočne Slavonije.

Željko Milanović


Pre dva dana policija Srbije je uhapsila i Milenka Kuzmanovića koji se takođe sumnjiči da je učestvovao u ubistvu Ive Pukanića. Kuzmanović je već bio uhapšen zbog istih sumnji oktobra prošle godine, ali je nakon blizu dva meseca provedenih u istražnom zatvoru u Hrvatskoj pušten.

28.oktobra u Zagrebu su se desila prva hapšenja osumnjičenih za ovo ubistvo: Luke Matanića i Amira Mafalanija. Sledeće noći u Spačvi, mesto blizu granice sa Srbijom, je uhapšen Lukin brat Robert Matanić, Slobodan Đurović i Milenko Kuzmanović.

Prema sumnjama policije, jedan od glavnih aktera u ubistvu Pukanića je Sreten Jocić, u javnosti poznatiji kao Joca Amsterdam, koji se u pritvoru nalazi od 27. aprila ove godine.

Bojan Gudurić, zvani Bajone, je jedini koji se još uvek nalazi u bekstvu, a koji se sumnjiči da je aktivirao eksploziv koje je razneo Pukanića i Niku Franića.

 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano