AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Milion i po evra za ubistvo Pukanića

27. okt 2009.
Podignuta optužnica protiv grupe Sretena Jocića – Joce Amsterdama za ubistvo vlasnika hrvatskog nedeljnika „Nacional“ i njegovog saradnika

Mesto zločina: „Nova“ TV je objavila da su Pukanić i Franjić ubijeni eksplozivom „visoke sufisticiranosti kakav se ne može lako nabaviti“.

Protiv Sretena Jocića, Željka Milovanovića i Milenka Kuzmanovića, nakon jednogodišnje istrage, Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu juče je podiglo optužnicu za ubistvo novinara, vlasnika nedeljnika „Nacional“ i predsednika Uprave „NCL“ Media Grupe Ive Pukanića i njegovog bliskog saradnika Nikole Franjića. U optužnici se navodi da su za ubistvo Pukanića izvršioci dobili „novčanu nagradu od najmanje milion i po evra“.

Specijalni tužilac Miljko Radisavljević u saopštenju tvrdi da su optuženi delovali u okviru osmočlane kriminalne grupe, sastavljene od državljana Srbije, Hrvatske i BiH, preko koje su organizovali i izvršili planirano ubistvo. Protiv ostalih pripadnika grupe, Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija, Slobodana Đurovića i Bojana Gudurića, koji je još u bekstvu, optužnicu je istog dana podneo Ured za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije (USKOK) pred Županijskim sudom u Zagrebu.

Pukanić i Franjić su ubijeni 23. oktobra 2008. godine u Zagrebu. Željko Milovanović i Bojan Gudurić bili su zaduženi za pribavljanje eksplozivne naprave i oružja i dnevno praćenje Pukanića zbog čega su iz inostranstva doputovali u Zagreb. Nakon dužeg praćenja, na kupljeni skuter postavili su razoran eksploziv i parkirali ga u dvorištu „NCL“ Media Grupe u Zagrebu, u blizini Pukanićevog vozila. Čekali su da se Pukanić približi vozilu kako bi aktivirali eksplozivnu napravu. U razornoj eksploziji poginuli su Pukanić i Franić, više lica je povređeno i pričinjena je materijalna šteta na vozilima i okolnim objektima.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano