AktuelnoSrbija

Uhapšen Joca Amsterdam

27. apr 2009.
Beogradska policija privela je Sretena Jocića zbog sumnje da je umešan u ubistvo vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional Ive Pukanića, potvrdio je danas Ivica Dačić, ministar policije Srbije

Jocić je uhapšen u vili pokojnog srpskog diktatora Slobodana Miloševića u Tolstojevoj ulici , koju je rentirao od porodice Milošević. Policija trenutno saslušava evropskog kralja kokaina kako su Jocića nazivali svetski mediji, da bi utvrdila da li je organizovao i naručio ubistvo Pukanića, ali i u vezi sa sa dvostrukim ubistvom u Dobanovcima, prošlog petka, kada su u zapaljenom džipu nađena ugljenisana tela Gorana Marića i Ilije Novovića.

Hrvatski mediji javili su prošle nedelje da su hrvatski istražitelji konačno došli do ključnih saznanja u istrazi ubistva Pukanića, pošto je zaštićeni svedok optužio Jocića za organizaciju ubistva. Prema navodima medija Jocić je za ubistvo Pukanića angažovao Slobodana Durovića i Roberta Matanića, koji su u Zagrebu mesecima planirali akciju i platili ostale učesnike atentata Jocićevim novcem. Durović je inače Jocićev kum i čovek koji je do sada za njega obavljao najprljajvije poslove, dok je Matanic za Jocu Amsterdama obavljao ubistva po Bugarskoj.

Ukoliko srpski istražni organi tokom istrage utvrde umešanost Jocića u Pukanićevo ubistvo on neće biti isporučen hrvatskim organima, kako je to najavljivano prošle nedelje u Zagrebu. Prema srpskim zakonima, Jocic za međunarodna krivična dela može biti optužen samo u domaćem sudu.

Autor:

Ostavi komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o

Tagovi

Povezano

Send this to a friend