AktuelnoSrbija

Uhapšen Joca Amsterdam

27. apr 2009.
Beogradska policija privela je Sretena Jocića zbog sumnje da je umešan u ubistvo vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional Ive Pukanića, potvrdio je danas Ivica Dačić, ministar policije Srbije

Jocić je uhapšen u vili pokojnog srpskog diktatora Slobodana Miloševića u Tolstojevoj ulici , koju je rentirao od porodice Milošević. Policija trenutno saslušava evropskog kralja kokaina kako su Jocića nazivali svetski mediji, da bi utvrdila da li je organizovao i naručio ubistvo Pukanića, ali i u vezi sa sa dvostrukim ubistvom u Dobanovcima, prošlog petka, kada su u zapaljenom džipu nađena ugljenisana tela Gorana Marića i Ilije Novovića.

Hrvatski mediji javili su prošle nedelje da su hrvatski istražitelji konačno došli do ključnih saznanja u istrazi ubistva Pukanića, pošto je zaštićeni svedok optužio Jocića za organizaciju ubistva. Prema navodima medija Jocić je za ubistvo Pukanića angažovao Slobodana Durovića i Roberta Matanića, koji su u Zagrebu mesecima planirali akciju i platili ostale učesnike atentata Jocićevim novcem. Durović je inače Jocićev kum i čovek koji je do sada za njega obavljao najprljajvije poslove, dok je Matanic za Jocu Amsterdama obavljao ubistva po Bugarskoj.

Ukoliko srpski istražni organi tokom istrage utvrde umešanost Jocića u Pukanićevo ubistvo on neće biti isporučen hrvatskim organima, kako je to najavljivano prošle nedelje u Zagrebu. Prema srpskim zakonima, Jocic za međunarodna krivična dela može biti optužen samo u domaćem sudu.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano