AktuelnoSrbija

Uhapšen član Kekine grupe

17. feb 2010.
Beogradska policija uhapsila je Nemanju Arsenijevića, Milorada Lekića, Nemanju Vranješa, Marka Grnju i Bojana Šalamona zbog trgovine drogom na području Bačke Palanke i Beograda

Šalamon, Lekić i Vranješ su uhapšeni u Ustaničkoj ulici tokom primopredaje oko pola kilograma heroina i paracetamola, a koju su već ranije dogovorili Arsenijević i Grnja. Nakon pretresa iznajmljenih stanova koje su osumnjičeni koristili pronađeno je pola kilograma heroina i preko dva kilograma paracetamola.

Nemanja Arsenijević poznatiji kao Mutavi, označen je u beloj knjizi MUP-a Srbije kao član Novobeogradskog klana čiji je vođa Dejan Stojanović Keka trenutno u bekstvu. Prema podacima iz bele knjige Mutavi je zajedno sa ostalim članovima ove grupe pokušao da ubije Borislava i Željka Bandića. Ovo nije jedini put da je Arsenijević ima problema sa zakonom. On je bio osumnjičen da je zajedno sa Matejom Miloševićem i Milošem Miščevićem ubio Nenada Brkića ispred novobeogradskog splava ,,Salon“.

Arsenijević je u žižu javnosti dospeo i u februaru prošle godine. Naime, tada je izvesni Aleksandar Stanić ubio Milicu Petković, Arsenijevićevu babu. Na kraju se ispostavilo da je Stanić dugovao novac Arsenijeviću i da, pošto nije imao da mu vrati, došao u stan u Bulevaru Kralja Aleksandra s namerom da ga ubije. Kako Arsenijević u tom trenutku nije bio u stanu, a zbog straha da će ga Milica prepoznati, Stanić ju je ubio.

Osumnjičenima Lekiću, Vranješu, Grnji, Šalamonu i Arsenijeviću je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Prijavite se na newsletter.

Hvala vam što prenosite tekstove CINS-a! Uz to je potrebno da navedete da ste priču preuzeli od Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, kao i link ka tekstu koji prenosite.

Više informacija: cins.rs/uslovi-koriscenja/

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezano

15. jun 2010.
INTERVJU: Lazar Janković, zamenik šefa SBPOK-a O borbi protiv kriminala i korupcije govore svi, s visokog nivoa, srednjeg, pa i onog nižeg. Zvaničnici mahom pokušavaju da se razmeću podacima o tome šta je sve srpska policija učinila u poslednje vreme. Policajci s druge strane dobijaju retku priliku da javno govore za medije o tome kako vide svoje akcije. Lazar Janković, zamenik šefa Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, pristao je da o borbi protiv kriminala i korupcije u Srbiji govori za Centar za istraživačko novinarstvo NUNS-a. Iz razumljivih razloga Janković nije mogao da govori o pojedinačnim istragama, ili akcijama koje su u toku, ali nam je otkrio stav SBPOK-a prema većini dosadašnjih akcija policije
09. feb 2010.
M. L.: „Kućo, je l’ taj „audi“ u fulu?“ S. M.: „Ful oprema.“ M. L.: „Ful.“   Ovako je glasio jedan od razgovora narkodilera Mirzeta Lukića sa svojim poslodavcem Suvadom Musićem. Lukić se interesovao da li je gazdin automobil “opremljen” heroinom. Sada se obojica nalaze u zatvoru, gde sa ostalim članovima kriminalne grupe zajedno služe kaznu od ukupno 48 godina zbog trgovine heroinom.
20. jan 2010.
Tek što je godinu dana proveo na slobodi, poznatom kriminalcu Kristijanu Goluboviću preti još jedna robija
14. dec 2009.
Nakon akcije ,,Ratnik sa Balkana’’, u kojoj je zaplenjeno preko dve tone kokaina, mediji u Argentini i Srbiji su saglasni oko jedne stvari – veliku ulogu u švercu te droge je imao kontroverzni pljevaljski biznismen Duško Šarić