AktuelnoDoktorati

Stručna komisija FON-a: Doktorat Malog nije akademski čestit, ali nije ni plagijat

22. okt 2019.
Ministar Siniša Mali; foto: Ministarstvo finansija
Na današnjem sastanku koji je sazvao dekan Fakulteta organizacionih nauka (FON) Milija Suknović raspravljalo se o stručnom mišljenju komisije ovog fakulteta da li je doktorat Siniše Malog plagijat ili ne. Iako dekan nije želeo da kaže šta je Stručna komisija odlučila, CINS saznaje da je potvrdila svoju pređašnju odluku da doktorat Siniše Malog nije plagijat.

Dekan je sastanak šefova katedri i redovnih profesora sazvao juče popodne. Po pravilu bi mišljenje Stručne komisije moralo da se nađe pred članovima Nastavno-naučnog veća (NNV), koje treba u ime FON-a da donese konačnu odluku o doktoratu.

Nakon sastanka, dekan Milija Suknović je izjavio samo da se raspravljalo o mišljenju Stručne komisije „koje je doneto ali nije potpisano” i rekao je da će se sastanak nastaviti i sutra.

Prema izvorima CINS-a, mišljenje Stručne komisije je da doktorat Malog, iako nije akademski čestit, nije plagijat. Isti izvor kaže i da je Suknović odbio da prisutnima na sastanku da mišljenje komisije već je prisutne obavestio o njegovoj sadržini.

Sastanku su pored dekana prisustvovali šefovi katedri i samo redovni profesori ovog fakulteta.

Niko od onih koji su prisustvovali sastanku nije želeo zvanično da priča za CINS.

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
9 Komentara
Najstarije
Najnoviji Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ruzica Ilic
Ruzica Ilic
22 okt 2019 18:50

Ovo se dalo i ocekivati! Sramota i bruka za BU!
Koliko ce pravih diploma izgubiti na vrednosti u medjunarodnoj konkurenciji samo zahvaljujuci vama, profesori bez savesti. Ja sam obicna gradjanka, ali dodje mi da sada odem pred FON i trubim i pistim! Lopovi ste i vi , ako branite lopova! SRAMOTA!

Jovo Stevanovic
Jovo Stevanovic
23 okt 2019 08:13
Odgovor za  Ruzica Ilic

Pozovi dolazim da zviždim, i ovako zbog raznih nepravdi i nerada za dobre pare državnih sluzbi odavno pizdim.Potiru državu, njene zakone za radi ličnog interesa.

Luka Koprivica
Luka Koprivica
22 okt 2019 23:38

Sve bre u aps! Kad tad! A uskoro, vrlo uskoro.

luzer
luzer
23 okt 2019 08:48

Ovo je direktno pljuvanje u lice svima nama koji smo radili godinama na nasim doktorskim tezama. Ja moj odradih vani po nasim standardima a ne bolonja (visa skola) standardu, sad sama sebi mogu samo da se smijem… Ali ocigledno isti standardi ne vaze za sve- mediokritetima nista ne treba a mi ostali smo tu da radimo i da ovi prepisu od nas. Sta reci…

Boki
Boki
23 okt 2019 12:04

Ovo zvuči kao kod lekara opšte prakse. Ima malo streptokoka,ali nije ozbiljno. Ili jeste ili nije!

Srđa Zlopogleđa
Srđa Zlopogleđa
23 okt 2019 13:41

Aco, Srbine!!!

Soko
Soko
24 okt 2019 17:56

Šta to znači. Nije akademski čestit.
Da li ste vi akademici čestiti kad ovako obrazloženje dajete
Znači da je prevarantski ,prljav,šibicarski
Nije plagijat ali nije akademski čestit.

Dane
Dane
27 okt 2019 03:34
Odgovor za  Soko

Znaci da je kandidat čestit koliko i članovi komisije, ako ne i više-

nolte
nolte
26 okt 2019 00:17

Ovo…“nije akademski cestit“ ja citam kao da je krao.A i ako je malo prepisivao (kraduckao) nije strasno. Kako ih nije sramota!

Tagovi

Povezano