14 Septembar 2017, 11:14

Komentari (0)

Ponovo odložen početak ponovljenog suđenja za ubistvo Fedora Frimermana

Optuženi Negomir Urošević nije došao pred sudsko veće zbog zdravstvenih razloga, a početak suđenja koji je trebalo da bude u junu, ranije je otkazan jer se prvooptuženi Denis Pavlov nije pojavio

Piše: Ivana Jeremić

Fotografija preuzeta sa sajta svismomifedor.rs

Fotografija preuzeta sa sajta svismomifedor.rs

Ponovljeno suđenje za ubistvo Fedora Frimermana i nanošenje telesnih povreda Milanu Modriniću i Nemanji Gligorinu u julu 2013. godine isped splava Sound, koje je trebalo da počne danas pred Višim sudom u Beogradu ponovo je otkazano zbog izostanka optuženog Negomira Uroševića.


Izostanak Uroševića pred sudom je opravdala njegova devojka koja je sudiji rekla da Urošević ima probleme sa srcem i da je sinoć primljen u jednu beogradsku bolnicu, kao i da se uredno javio osobi koja je zadužena za nadzor nad kućnim pritvorom koji mu je određen.


U aprilu 2016. godine Denis Pavlov osuđen je ukupno na deset godina i šest meseci zatvora, Dušan Davidović na devet godina i dva meseca, Negomir Urošević na osam godina i četiri meseca, a Dejan Mihajlović na dve godine i tri meseca. Na takvu presudu žalili su se viši javni tužilac, ali i optuženi i njihovi branioci.


Apelacioni sud u Beogradu sredinom marta 2017. godine je doneo rešenje kojim je ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.


Prva zasedanja u ponovljenom postupku bila su zakazana za početak juna, ali su zbog izostanka prvooptuženog Denisa Pavlova otkazana. Pavlov je danas opomenut zbog ovog izostanka.


Do izricanja pravosnažne presude, Pavlovu, Davidoviću i Uroševiću određen je kućni pritvor, dok se Mihajlović nalazi na slobodi od januara 2014. godine.


Iako je nastavak suđenja bio zakazan za sutra, zbog stupanja advokata u štrajk, sudsko veće je sledeće ročište zakazalo za 23. novembar.


Više o ovom slučaju čitajte OVDE.


Komentari (0)
Napiši komentar


Ime i prezime

Komentar
Ne možete da protumačite sliku? kliknite ovde da osvežite