AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Šarićevi saradnici i misteriozna Maja

29. maj 2014.
CINSUlaz u Specijalni sud
Ko se krije iza imena Maja, koje se često spominje u razgovorima i prepisci Šarićevih saradnika? 

SMS poruke koje su razmenjivali članovi grupe Darka Šarića, njihovi prisluškivani telefonski razgovori, video snimci sigurnostih kamera i fotografije, dokazi su koje je Tužilaštvo predstavilo Specijalnom sudu u ovom procesu. Advokati odbrane uporni su da su ovi dokazi nezakonito pribavljeni i da ih stoga treba izuzeti.


Predstavljena prepiska i razgovori Željka Vujanovića i Gorana Sokovića, Živka Sibinskog , Boška Nedića, Dejana Župana, Milana Milovca odnose se na događaje koje opisuje jedna od optužnica. U njoj stoji da su Vujanović i Soković davali instrukcije saradnicima koji su u Italiji iznajmljivali stanove-štekove, zatim prenosili drogu do kupaca u posebno napravljenim motorima i automobilima u čijim je tajnim pregradama bio sakriven kokain. Sve se ovo radilo, kako tužilaštvo tvrdi po nalogu provooptuženog Darka Šarića. Razgovori se dešavaju pre i posle akcije „loptice“ italijanske policije, kada je nedaleko od Milana od jednog člana ove grupe zaplenjeno 100 kilograma kokaina.

SMS prepiska Željka Vujanovića i Gorana Sokovića:


Šta ima novo? Hoće li stići


Juče nije bilo ništa, kaže da se maja počela da trudi.


Ne znam koja Maja


Ovaj br.


Nisam znao da si i nju kresno


Sad za vikend samo tiću ne capri nikome


Ova maja se izgleda baš folira. Kaže kalipso da nikad nije bio ovakav. Ali ne kaže da neće nego je sve usporen i priča samo kako je… Čovek poludi, kalipso je po ceo dan sa njom.
Ti reče da se trudi juče?


Pa on se i dalje kao trudi. Samo folira neće ništa da kaže konkretno


Šta ima?


Svi su stigli što su trebali


Kaži Zokiju da sam našao dvajes kolega i novi sistem, najbolji do sada, tako da nemamo…


Dobro direktore


Ok


Jel stigao ovaj kod kalipsa


Sve su ploče kod kalipsa, a za drugo ja nisam u toku.

 


Branioci su ponovili svoje argumente da se ne može dokazati kome su pripadali telefoni i ko je slao SMS poruke. Nije utvrđen ni identitet pomenute „Maje“, a na kraju – ni pol.


– Radi se o najprostijoj, najvulgarnijoj seksualnoj radnji. Koliko ja znam, „kresanje“ je sinonim za seksualni odnos. Sa nekom Majom – meni ovde zvuči da je žensko, ali pohvalio bih, zbog rodne ravnopravnosti, i da je muško. Kažu da čovek nije čovek dok ne ode u zatvor i ne proba sa muškarcima. Toga je bilo i ranije, ali samo po manastirima – rekao je Marko Kljajević, advokat Gorana Sokovića.

 

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić, objasnio je sudu stav tužilaštva da ova dokumenta i dokazi potvrđuju navode optužnice i svedočenja. Svedok saradnik Nebojša Joksović je vrlo detaljno opisao o svojim saznanjim i učešću svih optuženih počevši od Darka Šarića i svih ostalih u vezi sa ovom optužnicom, rekao je Ivanić i objasnio:


– U razgovoru između Boška Nedića i Dejana Župana čujete uznemirenost u glasovima sagovornika, jer se Puljarević nije pojavio u Milanu u dogovoreno vreme. Postoji bojazan da će policijana osnovu traga u kolima Puljarevića (potvrda o ulasku na autoput prim. aut.) odakle je autom krenuo. Joksović je posvedočio da je posle ovog događaja kompletan kokain izmešten u putnička vozila koja su potom parkirana po gradu. Da podsetimo, akcijom italijanskih organa, auto je presretnut, a kokain zaplenjen.


Boško Nedić i Dejan Župan 18. oktobar 2008. 21:27


Nedić: Halo.
Župan: Šta radiš, druže?
Nedić: Evo, gledam kutije.
Župan: Reci mi kad je otišao drug.
Nedić: Oko 5 popodne. Valjda je stigao.
Župan: Šta radiš ti?
Nedić: Ništa, evo zujim po gradu.


Boško Nedić i Dejan Župan 19. oktobar 2008. 11:04


Nedić: Halo.
Župan: Šta radiš, druže?
Nedić: Ništa, evo ležim, odmaram.
Župan: Se nije vraćao?
Nedić: Ne.
Župan: Sumnjiv mi je nešto.
Nedić: U bre…
Župan: Ma ne, otišo bi on, treba mu tri sata dovde…

 

Autori:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano