AktuelnoPrekogranični organizovani kriminalSud i tužilaštvo

Advokati traže oslobađanje

03. jun 2015.
bg.vi.sud.rs
Počelo iznošenje završnih reči optuženih na suđenju Darku Šariću za nelegalnu trgovinu narkoticima

“Ne osećam se krivim”, “Nemam veze sa onim što mi se stavlja na teret” i “Predlažem da me sud oslobodi optužbi” ponovilo je nekoliko optuženih u okviru suđenja Darku Šariću za šverc kokaina. Šarićeva završna reč najavljena je za četvrtak ili petak, a njegov advokat traži oslobađajuću presudu.


Pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu počelo je iznošenje završnih reči optuženih za šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Prvi su govorili Boban Stojiljković, Marko Dabović, Aleksandra Mišić i Nikola Dimitrijević.


Stojiljković je najveći deo svog izlaganja posvetio odbrani Mišićeve, tvrdeći da je ona optužena i bila u pritvoru zato što je bila u emotivnoj vezi sa njim. Stojiljković je ponovio da je tačno da je Darko Šarić jedno vreme bio prijavljen u njegovom stanu u Bratislavi, da on sam jeste putovao u Brazil i da neki od telefona koji su prisluškivani jesu bili njegovi. Sa druge strane, on je negirao da ga bilo šta od navedenog čini članom organizovane kriminalne grupe, te rekao da nema dokaza da je on učestvovao u kupovini i preprodaji kokaina.


Mišićeva, Dabović i Dimitrijević rekli su da ostaju pri ranije iznetim odbranama i pri završnim rečima svojih advokata, kao i da nisu krivi ni po jednoj od tačaka optužnica.


Neposredno pre izjašnjavanja optuženih, okončano je iznošenje završnih reči advokata odbrane koje je “zatvorio” Šarićev branilac Dejan Lazarević. On je ulgavnom ponovio ranije navode o pritiscima koje je njegov klijent trpeo od medija i “tadašnje vlasti”, posebno od bivšeg načelnika UKP Rodoljuba Milovića. Takođe, Lazarević je ponovo govorio o sastanku na Jelovoj gori 2010. godine, zbog kojeg je odbrana ranije tražila izuzeće zamenika tružioca Saše Ivanića, kao i o svedocima-saradnicima.


– Na osnovu svega, predlažem da sudsko veće donese oslobađajuću presudu i da se mom branjeniku ukine pritvor – rekao je Lazarević.


Suđenje se nastavlja sutra. 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano