AktuelnoPrekogranični organizovani kriminalSud i tužilaštvo

Presuda Darku Šariću 13. jula

05. jun 2015.
CINS/S. Dojčinović
Pošto su svi optuženi koji su prisutni u sudu završili iznošenja završnih reči, ja mogu samo da konstatujem da je glavni pretres završen. Presuda će biti objavljena 13. jula – najavio predsedavajući sudija

Presuda Darku Šariću i ostalim optuženima za šverc više od pet tona kokaina iz zemalja Južne Amerike u Evropu biće pročitana 13. jula, najavilo je sudsko veće Specijalnog suda. Darko Šarić u svojoj završnoj reči ponovio da nije uradio ono što mu se optužnicom stavlja na teret.


– Pošto su svi optuženi koji su prisutni u sudu završili iznošenja završnih reči, ja mogu samo da konstatujem da je glavni pretres završen. Presuda će biti objavljena 13. jula – rekao je predsedavajući sudskog veća Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu Siniša Petrović.


Optuženi, njih devetoro prisutnih, završne reči iznosili su nekoliko dana, a poslednji je to uradio Darko Šarić. On je ponovio svoje ranije navode o medijskim i političkim pritiscima “bivše vlasti”, kao i one kojima je diskreditovao svedoke saradnike, posebno Nebojšu Joksovića. Takođe, rekao je da je “srećan što je došlo do kraja prvog poluvremena”.


– Neka je Draško Vuković pobegao iz zatvora u Danskoj, ali zar on nije bio dužan da vama ovde kaže, pa da vidite da on na osnovu toga sebi smanjuje kaznu. Tužilaštvo pospešuje kriminal: radi šta hoćeš, samo dođi kod Miljka Radisavljevića i svedoči. Što se tiče Joksovića, ja nisam hteo da pokažem kakav je on prevarant inače – a mogli smo 20, 30 ugovora da donesemo gde je ljude prevario za stanove – nego samo za Pandrca, jer je on rekao da ga ne poznaje, a prodao mu je stan – rekao je Šarić i dodao:


– Ja nudim Tužilaštvu nagodbu: onaj papir gde Miloš Nikolić i Joksović računaju koliko je dato, Joksovićev je rukopis, gde on kaže da je dao više od četiri miliona evra, a Miloš tvrdi da je bilo tri miliona i 125 hiljada – samo da Tužilaštvo pita Joksovića, pošto je on rekao da pare nisu od mene i da se nije bavio kriminalom – odakle mu četiri miliona, ja ću da potpišem – pošto se ovde ionako potpisuje za ono što nisi uradio – potpisaću i za onu kaznu od 40 godina.


Podsetimo, Tužilaštvo traži, kako je tokom svoje završne reči rekao zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić, maksimalne zatvorske kazne za sve optužene. 

Autor:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano