AktuelnoPrekogranični organizovani kriminalSud i tužilaštvo

Presuda Darku Šariću 13. jula

05. jun 2015.
CINS/S. Dojčinović
Pošto su svi optuženi koji su prisutni u sudu završili iznošenja završnih reči, ja mogu samo da konstatujem da je glavni pretres završen. Presuda će biti objavljena 13. jula – najavio predsedavajući sudija

Presuda Darku Šariću i ostalim optuženima za šverc više od pet tona kokaina iz zemalja Južne Amerike u Evropu biće pročitana 13. jula, najavilo je sudsko veće Specijalnog suda. Darko Šarić u svojoj završnoj reči ponovio da nije uradio ono što mu se optužnicom stavlja na teret.


– Pošto su svi optuženi koji su prisutni u sudu završili iznošenja završnih reči, ja mogu samo da konstatujem da je glavni pretres završen. Presuda će biti objavljena 13. jula – rekao je predsedavajući sudskog veća Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu Siniša Petrović.


Optuženi, njih devetoro prisutnih, završne reči iznosili su nekoliko dana, a poslednji je to uradio Darko Šarić. On je ponovio svoje ranije navode o medijskim i političkim pritiscima “bivše vlasti”, kao i one kojima je diskreditovao svedoke saradnike, posebno Nebojšu Joksovića. Takođe, rekao je da je “srećan što je došlo do kraja prvog poluvremena”.


– Neka je Draško Vuković pobegao iz zatvora u Danskoj, ali zar on nije bio dužan da vama ovde kaže, pa da vidite da on na osnovu toga sebi smanjuje kaznu. Tužilaštvo pospešuje kriminal: radi šta hoćeš, samo dođi kod Miljka Radisavljevića i svedoči. Što se tiče Joksovića, ja nisam hteo da pokažem kakav je on prevarant inače – a mogli smo 20, 30 ugovora da donesemo gde je ljude prevario za stanove – nego samo za Pandrca, jer je on rekao da ga ne poznaje, a prodao mu je stan – rekao je Šarić i dodao:


– Ja nudim Tužilaštvu nagodbu: onaj papir gde Miloš Nikolić i Joksović računaju koliko je dato, Joksovićev je rukopis, gde on kaže da je dao više od četiri miliona evra, a Miloš tvrdi da je bilo tri miliona i 125 hiljada – samo da Tužilaštvo pita Joksovića, pošto je on rekao da pare nisu od mene i da se nije bavio kriminalom – odakle mu četiri miliona, ja ću da potpišem – pošto se ovde ionako potpisuje za ono što nisi uradio – potpisaću i za onu kaznu od 40 godina.


Podsetimo, Tužilaštvo traži, kako je tokom svoje završne reči rekao zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić, maksimalne zatvorske kazne za sve optužene. 

Autor:

Ostavi komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o

Tagovi

Povezano

Send this to a friend