AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Šarić: Tužiocu sam zamišljeni lik koga je zamislio general Papaja

28. maj 2014.
Darko Šarić u Specijalnom sudu
– Neka tužilac donese bilo kakav konkretan dokaz od DEA-e, talijanske policije… jedino bi mogao da donese pijanog Papaju da ovde bulazni – tvrdi šef grupe optužene za šverc kokaina Darko Šarić

Darko Šarić ponovio je danas pred Specijalnim sudom da Tužilaštvo nije iznelo nijedan dokaz protiv njega, da mu ceo proces montira neimenovani policijski general Papaja i da on sebe nema od čega da brani. Nakon Šarićevog izlaganja pročitane su presretnute SMS poruke i neposlati mejlovi grupe optužene za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

– Pre svega, ja Vas, gospodine sudija, poštujem, tužioca respektujem, nema nikakve ironije. Kad vas uhvate gospoda sociolozi i psiholozi morate nešto i da kažete. Ja tužioca razumem zašto on želi da ja budem „Zoki“. Ja sam tužiocu zamišljeni lik koga je zamislio general Papaja pa tužilac politički meni želi da prikači. Neka tužilac donese bilo kakav konkretan dokaz od DEA-e, talijanske policije… Jedino bi mogao da donese pijanog Papaju da ovde bulazni. Sećate se da sam ja ovde govorio o onim milionima a niko nije došao da me pita. Oni misle da sam ja “mala od skandala”, ali ja nisam i čekam nekoga da dođe da me pita o tome. Tužilac nema ništa osim želje da sam ja „Zoki“. Ja nemam od čega da se branim, ovde mene nema, ja se nigde ovde ne pronalazim. Mogu samo nekog drugog da branim, na primer ovog nesrećnog Miloša Cajića koji ovde sto puta ponavlja da nije kriv. Ko je uhapšen od posade broda Pirgos? Samo Cajić. Pa mogao je neki Bugarin tamo da priča srpski i da šalje poruke. Je l’ DEA uhapsila bilo koga? Nije. Je l’ se Cajić vratio u svoju zemlju? Jeste, da ga ovde uhapse, rekao je Šarić i dodao:


– Što se tiče tih poruka, ne zna se ko je pisao poruke. Možda su iz Crne Gore išle u Rusiju, u Bugarsku, ja ne znam, ali kod mene nisu. Ako ćemo da tumačimo, tužioče, kad neko kaže “ idem kod Zokija” možda to znači “idem da prosledim poruku”. Što se tiče iskaza Vuković Draška – ta stvar, taj Vuković, to je jedna obična lažovčina, koji se predstavio ovde da bi sebe zaštitio. Ja ne znam, ali sam u pritvoru od mojih advokata čuo da on ništa nije ni učestvovao. Celo vreme spominju moga druga Frica da je organizovao sve to. Neću da pričam o njemu, imali su prilike da pričaju sa njim. Neću da pričam ni o mom drugu Goranu Sokoviću ni da potvrdim da li je njegov glas. Ja znam mnoge ljude, i milionere i milijardere, ali to ne znači da su svi oni učestvovali. Ovo je jedna politička montaža, u vezi sa Crnom Gorom što sam pričao. Nemam više ni jednu primedbu jer ne mogu da se pronađem. Za Željka mogu da kažem da je obični prenosilac, da ga dovode ovde samo zato što je moj brat, da bi došli do mene – rekao je Šarić.


Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić pokušao je, posle prikazanih mejlova koje su razmenili optuženi Draško Vuković i Dragan Labudović da objasni kako je tekla komunikacija mejlovima.


– To su draftovi, odnosno neposlate poruke. Radi se o meri nazora mejl adrese drugari1978@gmail.com. Uverićemo sudsko veće i kako je do toga došlo. Tome prethodi razgovor u kom dogovaraju formu ove mejl adrese. Obojica imaju pasvorde, jedan se uloguje u Argentini, drugi u Srbiji i između sebe u istom trenutku razmenjuju poruke,a te poruke se nikada ne odašilju. Kod dela rečenice “pozdravlja te kućica” podsećam sudsko veće na nađeni dokument kod optuženog Vujanovića gde piše ko se krije iza ovog nadimka, a i Vuković Draško je objasnio da je to nadimak optuženog Novaković Nenada – naveo je Ivanić.


Prenosimo delove neposlatih mejlova u originalu, bez gramatičkih ispravki:


04.09.2009: Samo ti nabijaj nervozu sa pradinom jaknom… pozdravlja te kućica i pita što ti nisi došo?
– Ovde su ih pratili pa bežali sa slikama po stanovima… ajde jad živi i oni da hoće nešto da urade budale ali ništa…


16.10.2009: Đe ga digli kukavče crni? daj još koji detalj da znam kud ste i kako ste i šta dalje da se radi.
joj lale samo kad mi se javiste. evo čitaj rts za krmka brata i nekog trećeg.
 

18.10.2009: Doveli mi neznam onu budalu iz kg onoga menadžera. dođe te mi ispriča šta se desilo, bismo na krovu kod mene.
Prate i slušaju u 2009. godini imaju valjda za dva zadnja meseca telefonske razgovore.
Krme je sve držalo u kući uzeli su mu dva telefona cd sa kodovima i poveli ih a mup o tome nije imao pojma samo bia…

Autori:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano