AktuelnoPrekogranični organizovani kriminal

Šarić: Radulović optužen zato što je bio prijatelj sa Dačićem

30. maj 2014.
Darko Šarić i Rodoljub Radulović
Šarić: Ovo je kompletan politički proces. Tužilac Ivanić: Spinovi i medijska municija koju ispaljuje Šarić

Komentarišući pred Specijalnim sudom dokumenta, poruke i snimke razgovora koje je Tužilaštvo predstavilo prethodnih dana, Darko Šarić danas je govorio o nepoznatom policijskom generalu egzotičnog imena koji mu, kako sam kaže, čitav ovaj proces namešta, o izjavama svedoka saradnika i poznanstvu Rodoljuba Radulovića i Ivice Dačića.


− Videli smo sve dokaze, tužilac i dalje navaljuje da sam ja Zoki. Ja Zoki nisam, a tužilac nek ostane u tom uverenju. Dokaza nema nijednoga, vidjeli smo to. Opet moram da pomenem tog korumpiranog policajca Papaju koga tužioc zna. Papaja ga je totalno otrovao. Zamolio bih tužioca, a evo i izazivam ga, da donese bilo kakve papire, bilo kog tužilaštva, da počnemo od Urugvaja, Argentine, Brazila i da završimo u Italiji. Sva priča je od bolesnog Papaje koji me predstavio u svijetlu takvom.

 

Šarić se osvrnuo i na jučerašnje izlaganje zamenika tužioca za organizovani kriminal Saše Ivanića, koji je rekao da je u redovima Šarićevih ljudi nekoliko dana pre i posle zaplene 100 kilograma kokaina u Italiji vladala panika i uznemirenost.


− Tužilac posle svih tona ne može ništa da nađe nego je našo nekih 100 kila, a dokaz mu je da je Darko taj dan bio nervozan. Sad ja da budem bezobrazan pa da kažem „Pala magla iznad Pljevalja, pa sam zato bio nervozan“. Znači, tužilac je i psihijatar.


− Sledeća primedba je u vezi svedoka Draška Vukovića. Ja tu stvar nikada u svom životu nisam vidio. Ta stvar nikada mi nije prišla, nikada mi nije tražila nikakav novac. Neka živ čovek dođe da kaže, osim njega, dal mi se taj čovek, stvar približio. Vjerovatno je pokojni Fric svedok, ali mrtva usta ne govore. 

 

− Nisu mogli da me slome, da budem stvar. Da oni prave u policiji i politici rasporede, a ja da svedočim, da budem stvar. Zato je Mišo Radulović optužen zato što je bio prijatelj sa Dačićem. Dačić to što ga se odriče, to je njegova stvar. Ovo je kompletan politički proces, ja se zakona ne bojim. Treba da odgovaram – ali za ono što sam uradio, ne što nisam.


− Što se tiče Željka, da li on nekom liči na organizatora? Čuli ste njegove razgovore. Iako ima 140 kila, to je jedno obično dijete. Ako je dokaz tužiocu to što on vozi X5, ja sam mu ga kupio. Ja sam otvorio lokal u Kragujevcu zbog njega upravo da Željko ne bi ušao u takve stvari. Što se tiče Nebojše Joksovića što ga tužilac spominje, on je potpuno promenio svoju izjavu. Prvo je tvrdio da sam ja pošten čovjek. Kad su ga dobro isprepadali i ucenili i na kraju ga nagradili vraćanjem imovine i slobodom, on je pristao da svjedoči protiv mene. To je moj drug bio i nemam šta ružno o njemu da pričam do ove ucjene. On ako će nastaviti stvar da bude − to je njegova stvar. Nemoguće je u ovom mom slučaju povući ravnu crtu, sve je izrovano podzemnim hodnicima, doušnicima, policijskim generalima…


Posle Šarićevih prigovora pušteni su snimci prisluškivanih razgovora, kao i SMS poruke koje su razmenjivali pripadnici narkogrupe. Čuli su se dijalozi Željka Vujanovića sa Goranom Sokovićem i Darkom Šarićem, zatim Bobana Stojiljkovića sa njegovom devojkom, takođe optuženom Aleksandrom Mišić, kako dogovaraju susrete, putovanja i kupovinu karata za Južnu Ameriku. U razgovorima o kolačima sa makom i višnjama, bolesnim rođacima i vikend pijanstvima, iskoče i poneke nerazumljive i na prvi pogled nepovezane rečenice. Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić, međutim, smatra da u svakom od ovih dijaloga postoji dokaz o događajima koje opisuje optužnica.


− Tačno je da je 99 odsto ovih razgovora irelelevantno, ali jedan odsto veoma relevantan. Da N.N. Maja nije ženska osoba već pripadnik kriminalne grupe dokuazuju poruke koje su razmenili Vujanović i Soković gde se kaže pa on se i dalje trudi. Veoma su važne poruke u kojima se spominje Zoki. Jedan pripadnik grupe obaveštava Željka Vujanovića da je neophodno sve javiti Zokiju. Šarić u jednom razgovoru pita Vujanovića „od one Maje nema ništa“, a on ga obaveštava da „dolazi blizu nas ovde pa ćemo se sastati“.


Tužilac je prokomentarisao i prigovore Darka Šarića i dodao da se tužilaštvo u ovom procesu služi isključivo činjenicama i dokazima.


− Tužilaštvo se ne služi medijskim spekulacijama o nekakvom Papaji, a sada i o nekakvom poznanstvu između tužioca i Papaje tako da su to isključivo spinovi i medijska municija koju ispaljuje Darko Šarić – rekao je Ivanić.


Nastavak suđenja zakazan je za 16. jun. 

Autori:

Ostavi komentar

Prati
CINS neće objavljivati komentare koji sadrže uvrede, govor mržnje, pozivanje na nasilje ili diskriminišu bilo koju društvenu grupu. Takođe, nećemo odobravati optužbe na račun pojedinaca koje ne možemo da dokažemo. Hvala što poštujete ova pravila :)
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tagovi

Povezano